Az Európai Bizottság alelnöke: Greta Thunberg hős

2021. november 27. 08:29

Frans Timmermans azt mondta az Euronewsnak, hogy az atomenergia hatalmas előnye, hogy nem termel kibocsátást, ugyanakkor fosszilis alapokon nyugszik, és hihetetlenül magas költségekkel jár.

2021. november 27. 08:29
null

Az Euronews Global Conversation című műsorában Frans Timmermans, az Európai Bizottság alelnöke elmondta, segíteni kell az országoknak átállni a szénről a megújuló energiaforrásokra. Átmeneti energiaforrásként földgázra lesz szükségük. Ezért támogat a Bizottság néhány ilyen projektet. De nem akarják, hogy a földgázhoz kötődjenek, ez csak átmeneti megoldás lehet.

A Bizottság klímaügyi felelőse, az Európai Zöld Egyezmény arca szerint az atomenergiának hatalmas előnye, hogy nem termel semmilyen kibocsátást. Ugyanakkor fosszilis alapokon nyugszik, és hihetetlenül magas költségekkel jár. Az atomerőművek építésének költségei csak emelkednek, a megújuló energiaforrások építésének költségei viszont drámaian csökkennek. A megújuló energiaforrásokba való beruházáshoz aligha van szükség állami pénzre. Az atomenergiába való beruházáshoz hatalmas mennyiségű közpénzre van szükség – állítja a politikus.

Arra a kérdésre, készen áll-e Európa arra, hogy átvészelje a klímaválságot, Timmermans azt mondta, „fontos, hogy a polgárainkat nemcsak az átmenet költségeivel, hanem különösen az átmenet elmaradásának költségeivel is szembesítsük, amelyek óriásiak lesznek. Az emberi szenvedés mérhetetlen lesz, ha nem változtatunk. Az átállás sem lesz könnyű, de biztosítanunk kell, hogy igazságos legyen. Biztosítanunk kell, hogy senkit sem hagyunk magára. Meg kell mutatnunk az embereknek, hogy amikor arra kérjük őket, hogy járuljanak hozzá, akkor azt igazságosan kérjük tőlük, és biztosítanunk kell, hogy azok, akik többet tudnak hozzáadni, valóban többet is tegyenek, és azok, akik nem tudnak, védve legyenek például az energiaszegénységtől.

Greta Thunbergről kijelentette az alelnök, hogy hős, nem lenne Zöld Egyezmény, ha ő és a mozgalma, a Fridays for Future nincsenek – jelentette ki az interjúban.

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kozmosz
2021. november 28. 01:46
Na, még egy hülye. Keveri a fosszilist a faszával.
pandalala
2021. november 28. 01:29
szegény marxisták .... :-D szegény Európa .. újra világégésbe fogjátok taszítani a Világot :(
zara
2021. november 27. 21:39
az egész egy nagy átbaszás....hogyan vegyünk ki több pénzt az emberek zsebéből müvelet.... nem a co2 nem veszélyes a természetre, ellenkezőleg co2 nélkül nincs élet... akinek meg greta hős annak annyi esze sincs mint egy 17éves beteg gyereknek..
Bakafa
2021. november 27. 20:33
És ezt a temérdek hülyeséget röhögés nélkül végighallgatta a riporter. Gyalázat, hogy kik vezetik Európát!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!