Az MSZP volt kommunikációs igazgatója szerint biztos, hogy Márki-Zay fog hátralépni

2021. október 06. 09:17

Kerényi György arról írt, hogy „aki beletett több száz millió forintot Karácsony kampányába, az nem arra adta, hogy visszalépjen”.

2021. október 06. 09:17
null

Az MSZP volt kommunikációs igazgatója a Szabad Európa hasábjain arról értekezik, hogy ki fog visszalépni az ellenzéki előválasztás második fordulója előtt. Elmondta, hogy információja szerint Márki-Zay Péter fog hátrébb lépni, úgyhogy Karácsony Gergely és Dobrev Klára marad a választható jelölt a második fordulóban.

Egy Kerényi György által megkérdezett, névtelenséget kérő politikai tanácsadó szerint Márki-Zay lendületből jött, miközben Karácsonyt a hetente a Facebookra költött tízmilliók szőnyegbombázása tartja életben”.

Egy másik megkérdezettje szerint viszont

aki beletett több száz millió forintot Karácsony kampányába, az nem arra adta, hogy visszalépjen”.

A Karácsony-Márki-Zay szövetség lényege szerinte az, hogy megértessék a szavazókkal, hogy ha Márki-Zay vissza is lép, attól még Karácsony neve a szavazólapon Márki-Zayét is jelenti, közösen fognak dönteni mindenről, s egyikük a másik kormányfőhelyettese lesz.

A volt kommunikációs igazgató szerint a fő kérdés az, hogy ezt a nem túl egyszerű üzenetet hogyan juttatják el a választókhoz, főleg úgy, hogy „az M.-Z. P.-s javaslattal is megspékelik, hogy két év után váltják egymást a kormányfői székben”.

Nyitókép: ATV.hu YouTube-csatornája

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
makapaka2
2021. október 06. 13:58
Milyen "szépek" így öten együtt! Brrrrr....!!
Gonella
2021. október 06. 13:54
és ezt most kettőkor kgsz fogja bejelenteni egy rendkívüli sajttájékoztatón. már ha jön a 4-6-os.
Katintka
2021. október 06. 13:02
A röhej az hogy nem ők fogják eldönteni hogy ki lesz a miniszterelnök hanem az országgyűlésben legtöbb szavazatot szerzett párt..
cutcopy
2021. október 06. 12:45
Hát igen, Márkizaynak még egy százalékos pártja sincs mint Karigerinek, szóval ha belegondolunk hogy azon megy a vita hogy a nulla százalékos párttámogatottságú vagy az egy százalékos legyen a 11 százalékos DK kihívója, jó kis vicc..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!