Kétmilliárdos hűtlen kezeléssel vádolják Bige Lászlót

2021. október 11. 16:33

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség Bige László és öt munkatársa ellen vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés, valamint vesztegetés miatt emelt vádat – írta meg a Portfólió.

2021. október 11. 16:33
null

A vád szerint Bige László cégcsoportjának egyik vállalata a növénytermesztésben nagy mennyiségben használt terméket gyárt, amelynek minősége nem felelt meg az adott termékre vonatkozó gyártói előírásoknak – írta meg Portfolio.hu a 24.hu-ra hivatkozva.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség szerint Bige László utasítására azokat valós értéküknél jóval alacsonyabb áron adták el a vállalkozó által kijelölt, Bige cégcsoportjához tartozó gazdasági társaságoknak, amelyek úgy értékesítették a végfelhasználó mezőgazdasági termelők számára azokat, mintha nem minőséghibás termékek lennének – összegezte a vádat a Potfolió. 

A vád szerint Bige László 2011 és 2016 között megállapodott az értékcsökkentettnek nyilvánított termékekkel kereskedő cég vezetőjével, aki visszaosztott számára a továbbértékesítésből származó haszonból.

Összesen 764 millió forintot adhatott át így a kereskedő Bigének, a nyomozás során a rendőrség lefoglalt még egy 25 millió forint értékű karórát is, amelyet a Főügyészség szerint a cég vezetője Bige László kérésére vett meg a saját nevére.

A bíróséág akár egyesíthet is két hasonló korrupciós pert

Az ügyészség vagyonelkobzást indítványozott a Bige cégcsoportjához tartozó két gazdasági társasággal szemben, illetve a vagyonelkobzás biztosítására a nyomozási bíró zár alá vett az eljárás során több, nagy értékű ingatlant is – írja a lap.

Bige Lászlóra börtönbüntetést és közügyektől eltiltást, valamint a vesztegetési pénzre és a karórára elkobzás általi pénzbüntetést kér az ügyészség.

A 24.Hu értesülései szerint  Bige László tagadja bűnösségét. A vállalkozó ellen már folyik egyéb iránt egy büntetőeljárás hasonló bűncselekmény miatt, ahol szintén letöltendő büntetést kértek, így az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság egyesítse a két ügyet és egy eljárásban bírálja el azokat.

Fotó: MTI Fotó: Bodnár Boglárka

Összesen 129 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Friedrich Ferdinand von Beust
2021. október 28. 11:33
Gondolom nem egy ilyen ügyben folyik vizsgálat, és bizony jó pár pont jövő tavasszal bukkan majd a felszínre.
Pelso j.
2021. október 12. 21:42
https://index.hu/belfold/2021/10/12/bige-laszlo-ugyeszseg-vademeles/
Isten jobb keze
2021. október 12. 00:11
Bolond fidesz! Ezzel saját magát buktatjake, másnap neki menni miután közölte az elkenzékkel van! Xdxd hiába nah orbán is öregszik ennyire átlátszó parancsot adni a katonáinak! Xdxd
balbako_
2021. október 11. 22:20
Minden nap elmondják, hogy a Fidesz lop, és mindig lebukik lopáson egy baloldali. Érdekes!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!