Nyolcszázezer vakcinát adtunk el Vietnamnak és Thaiföldnek

2021. október 15. 09:35

Szijjártó Péter elmondta: a sikeres vakcinavásárlási programunknak köszönhetően a világ számos országának tudtunk és tudunk is segíteni.

2021. október 15. 09:35
null

Beszerzési áron 400-400 ezer vakcinát adott el Magyarország Vietnamnak és Thaiföldnek – közölte a külgazdasági és külügyminiszter pénteken a Facebook-oldalán.

Szijjártó Péter azt írta: három hete, az ENSZ-közgyűlésén, New York-ban állapodott meg a thaiföldi és a vietnami kollégájával, hogy 400-400 ezer vakcinát adnak el nekik beszerzési áron, oltási programjuk felpörgetése érdekében. Vietnamba szerdán, Thaiföldre pedig csütörtökön el is mentek a szállítmányok – tette hozzá.

„Az év eleji sikeres vakcinavásárlási programunkkal sikerült elkerülnünk, hogy olyan helyzetbe kerüljünk, mint a világ számos országa, vagyis hogy nincsen elegendő oltóanyag a lakosság beoltásához. Túl azon, hogy minden magyar beoltásához – sőt, a harmadik oltásokhoz – szükséges vakcina is rendelkezésre áll, a világ számos országának tudtunk és tudunk is segíteni” – fogalmazott a miniszter.

(MTI)

Nyitókép: Facebook

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agnieszka
2021. október 15. 10:30
Brávó! Őszintén örülök. Nyugaton nekünk egyelőre nem sok babér terem. Arrafelé kell tájékozódni, amerre van fogadó készség.
llnnhegyi
2021. október 15. 10:27
Beszerzési áron tovább adtuk a többletet! Szenzációs! Gratulálok! A hazai liberalbolsevista vakcina ellenségek rábasztak megint.
Spiltyu
2021. október 15. 10:24
Kínait? ...az ellen nem véd
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!