Vezetőképző indul erdélyi és kárpátaljai fiataloknak

2021. szeptember 09. 10:16

A külhoni magyar jövő vezetőit keresi a Mathias Corvinus Collegium.

2021. szeptember 09. 10:16
null
Constantinovits Milán
Constantinovits Milán

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) évek óta jelen van tehetséggondozó tevékenységével a külhoni magyar régiókban is. A kisdiákokat, középiskolásokat és egyetemistákat megszólító oktatási programjai mellett Erdélyben és Kárpátalján a közélet iránt érdeklődő fiataloknak is kínál képzéseket.

Erdélyben az MCC Romániai Magyar Demokrata Szövetséggel (RMDSZ) és a Magyar Ifjúsági Értekezlettel karöltve 2017 óta szervez képzést Erdélyi Politikai Iskola címmel. A program célja, hogy közvetlenül hasznosítható politikai ismertekkel lásson el olyan érdeklődő fiatalokat,

akik hosszú távon saját közösségük alakítói, véleményformálói kívánnak lenni. 

Ahogy Jáki Luca, a képzés koordinátora elmondta: „Az Erdélyi Politikai Iskola (EPI) évek óta támogatja a tehetséges, a közösségért tenni vágyó fiatalokat. Képzésünk nem csupán a magyarországi és az erdélyi politikum fontos szereplőivel ismerteti meg hallgatóinkat, hanem olyan készségfejlesztő tréningeket is kínál, amelyek a közéleti szerepvállalást is segítik.”

A négy hétvégi alkalomra és online feladatokra épülő képzésre szeptember 12-ig lehet jelentkezni ezen az oldalon.

Az ukrajnai magyarság tehetséges fiataljai számára az MCC a Kárpátaljai Közéleti Vezetőképző programot kínálja. Benkó Hajnalka, a képzés főszervezője elmondta, hogy a hiánypótló program célja, hogy a kárpátaljai magyar közösség számára olyan motivált és felkészült fiatalokat adjon, akik

tevékenységükkel és saját példájukkal segíthetik a szülőföldön való boldogulást.

Hozzátette, hogy a képzés szervezése a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetséggel, a KMKSZ Ifjúsági Szervezettel és Bocskor Andrea európai parlamenti képviselővel együttműködésben történik. A programot az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő is támogatja. A résztvevők négy képzési hétvége és online feladatok mellett egy projektmunkát is elkészítenek, is részt vehetnek, ami a tavalyi képzésen is kifejezetten sikeres volt. „Jó ötletek, többségében megvalósítható projektek, részletesen kidolgozott tervek, társadalmi felelősségvállalás jellemezték a Kárpátaljai Közéleti Vezetőképző projektteamjeinek munkáját" – nyilatkozta erről a projekteket elbíráló zsűri tagjaként Ferkelt Balázs, az MCC Nemzetközi Kapcsolatok Iskola és Külgazdasági Műhelyvezetője.

A kárpátaljai képzésre szeptember 20-ig lehet jelentkezni ezen az oldalon.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!