Videón Ferenc pápa négynapos apostoli útját követően tartott „repülőgépes” sajtótájékoztatója

2021. szeptember 17. 12:35

A Ferenc pápától már megszokott, levegőben tartott sajtótájékoztatón az első kérdést ezúttal a Magyar Kurír főszerkesztője, Kuzmányi István tehette fel.

2021. szeptember 17. 12:35
null

Mint azt korábban mi is megírtuk, a Szentatya válaszában egyebek között elmondta: „Először nem igazán értették az emberek: »Csak a szertartásra jön, és minket, magyarokat meg sem látogat?«; és van, aki rosszat feltételezett. Nem! Elmagyaráztam, hogy a szlovákiai látogatás már el volt tervezve – de csak a fejemben –, és ezt a látogatást utána [az eucharisztikus kongresszus után] kezdtem meg.

De megígértem az elnökötöknek, akivel találkoztam – ez a harmadik alkalom, hogy találkozom vele –, hogy átgondolom, vajon jövőre vagy a rákövetkező évben el tudnék-e jönni,

mert nagyon sok értéke van a magyaroknak…”

Az olasz nyelven megtartott sajtótájékoztató Tőzsér Endre EP által készített fordítását a Magyar Kurír oldalán, IDE kattintva olvashatja el.

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kozmosz
2021. szeptember 19. 00:53
Ez már nagyon sokszor mutathatta a kinyujtott középső ujját... Ezért lett ekkora bütyök rajta.
barany
2021. szeptember 18. 19:38
Úgy tűnik, Ferenc pápa "beleszeretett" a magyarokba. A rendezvények nagysága, szépsége, a résztvevők tömege, hite, fegyelme, impozáns volta mellett himnuszunk is nagy hatással lehetett rá. Az "Isten áld meg a magyart ..." kezdőmondatot többször említette. Szívesen jönne hosszabb látogatásra, ha meghívást kap. Ami pedig a migrációval kapcsolatos véleménykülönbséget illeti, az ő véleménye eltér a miénktől, és ez a pozíciók különbsége miatt érthető is. A látogatáskor valószínűleg szóba sem került.
Sulammit
2021. szeptember 17. 23:12
Nagyon szépeket és igazakat nyilatkozott rólunk Ferenc pápa.
annamanna
2021. szeptember 17. 22:24
És hol pap? Mindig a pápa két méteres közelében? A pápának szüksége van testőrökre, miért is nem pont ez a néger az egyik?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!