Nádasdy szerint nevetséges, hogy sokan becsmérlik a magyarság jótevőjét

2021. június 21. 19:55

Soros Györgyöt, „az egyik legnagyvonalúbb és legkiválóbb embert, akit a magyar föld létrehozott”.

2021. június 21. 19:55
null

Életvidám, konzervatív melegnek tartja magát, aki nem ismeri a depressziót, és andalogni szeret kézen fogva májusi éjszakán a budai utcákon. Programjának tekinti, hogy kihúzza a „b**i” szó méregfogát, hogy azt többé ne lehessen megvetésre, megbélyegzésre használni – hangzott el a Partizánban, ahol Nádasdy Ádám elmondta, hogy nem tartja magát balodali embernek, így nem feszélyezik azok a társadalmi kérdések, melyeken a baloldali pártok felvetnek. 

Nádasdy a „legnagyszerűbb embernek tartja Soros Györgyöt, akit a magyar föld létrehozott”, és felfoghatatlan számára, hogy miért becsmérli bárki a „magyarság legnagyobb jótevőjét”. Ezt kizárólag annak tudja be, hogy az embereket a média által az orruknál fogva vezetik. 

Nádasdy Ádám, nyelvész az interjúban beszél operarendező édesapjáról, ’68-as emlékeiről, a rendszerváltás eufóriájáról, a jobboldalról felé érkező támadásokról, de tudományos kérdések is szóba jönnek, mint a finnugor nyelvrokonság, vagy a nyelvhanyatlás vagy nyelvváltozás kérdései. Elárulja, mikor és hol hallotta először a „meleg” szót, és miért nem szereti az LMBT kifejezést.

Azt mondta, hogy az LMBTQ azt üzeni, hogy „a nemi másság, tehát a nem hetero módon élők vagy gondolkodók vagy érzők, mi mindnyájan, egy nagy csoportot képezünk. Na most, nem tudom. Én mindenkiért szívesen kiállok, akit megbélyegeznek vagy bántanak. Ha cigány akkor azért, ha tolókocsiban ül, akkor azért, és ha át szeretné írni a nevét Gáborról Gabriellára, akkor azért, de különösebb közöm nekem nincs hozzájuk, semelyikhez, akiket felsoroltam.”

Hozzátette: „A másik probléma, hogy ilyen betűszavakat képeznek. Ez zavar engem. Ez sunyítás. Volt olyan, hogy azt mondták, hogy »ilyen LMBTQ, ember, mint te«. Én nem vagyok LMBTQ ember. Milyen dolog ez, érted? Nekem ez picit olyan, mint az NDK-sok. Ugyanolyan megalázó. Nem NDK-sok voltak, hanem németek. És egyre hosszabb lesz ez a betűsor. Persze, legyen mindenki boldog a maga módján, de engem nem kell ebbe belerántani. Én nem vagyok mindez, én csak az vagyok, ami vagyok.”

A Soros Györgyről szóló rész a 20. perc környékén kezdődik.

Összesen 183 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2021. június 23. 15:18
Helyesen: Nádasdy szerint nevetséges, hogy sokan becsmérlik a magyarság jótevőjét " hát Nádasdy elvtárs a jótevőséget nem a jótevő állapítja meg, nem is egy fogadatlan prókátora, hanem az akivel jót tettek. Úgy tűnik a magyarság nincs elájulva Soros jótevésétől, szóval ha itt valami nevetséges, az Nádasdy dörgölőzése Soroshoz...
merkur
2021. június 23. 08:40
Köszönöm az info.-t.
tothpal
2021. június 22. 19:05
Egy tudós embertől azt várnám, hogy G. Sorost tárgyilagosabban ítéli meg... Soros ugyanis a globalizáció frontembere, és a globalozáció, a Karl Poppertól származó "nyilt társadalom" koncepciójával a nemzetek felszámolására törekszik - gzadasági és kulturális értelemben egyaránt... Lehet persze nyelvészkedni, de én inkább filozófálok... Egyébként semmi bajom Nádasdyval, sőt a kiváló művész, Nádasdy Kálmánnal sem...
Senye Péter
2021. június 22. 08:58
A magyarsággal nem szoktak jót tenni, legkevésbé Soros György.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!