„Mérgező nőiesség”: katolikus professzornő könyvét tiltja a Facebook

2021. február 08. 15:53

Megtiltotta egy olyan poszt reklámozását a Facebook, amely a Pontifex University professzor asszonyának, Carrie Gressnek a „mérgező nőiesség”-ről szóló könyvét reklámozta volna.

2021. február 08. 15:53
null

A reklámozó könyvesbolt, a Guadalope Gifts azt az üzenetet kapta, hogy a poszt sérti a közösségi szabályokat. 

Carrie Gress a The Catholic University of America-n doktorált filozófiából, a középkori filozófiára és a katolikus egyház 20. századi társadalmi tanítására koncentrálva. Számos kötet szerzője és a National Catholic Register című, befolyásos katolikus lap bloggere is egyben. 

A 2019-ben megjelent könyv, a The Anti-Mary Exposed: Rescuing the Culture from Toxic Femininity (kb: „Az Anti-Mária: Hogyan menstük meg a kultúrát a mérgező nőiességtől”) a radikális feminizmus és LMBTQ-ideológia bemutatásával kezdődik, melyet a szerző szerint egy Mária-ellenes elköteleződés jellemez, főleg ami a gyermek és anya közti kapcsolat megszüntetésére, mint felszabadulásra való törekvést illeti. Az Antikrisztusra vonatkozó teológiai tanok feminizmusra való alkalmazását megoldási javaslat felvázolása követi, mely a Mária, Krisztus édesanyja példájához való visszatérést jelenti. 

A „mérgező nőiesség” („toxic femininity”) a feministák körében bevett „mérgező férfiasság” („toxic masculinity”) fordulat parafrázisa.
Carrie Gress nem csak a Facebookon, hanem az Instagramon és az Amazonon is tapasztalt problémákat, ami a könyv elérését és reklámját illeti.
 

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Porkoláb Zsuzsa
2021. február 18. 15:40
Ezek elvinnék a világot az abnormalitás irányába. LMBTQ, meg FREESZFE, ŐK OLYAN VÉRREL VANNAK FERTŐZVE, KI ÖL ÉS GY.LKOL IS, MERT ÖLNI ÉRDEMES ÉS ODAILLIK, Ő JÖVŐJÜK MEGSZERVEZÉSÉT EBBE BELELÁTJUK, KI MÉG ÉLŐK. KIKET ŐK, KERESZTRE FESZÍTIK MÉG KRISZTUST IS, MERT Ő NEM ÖLT, Ő SZERETETT!
Élő Éva
2021. február 09. 13:36
Hogy Mária kicsoda? Bach: Magnificat, mellesleg protestáns a szerző. Az égő Notre Dame megmutatta. Kb. az európai festészet, szobrászat színe java. A piéta. A jelenések könyvében a napba öltözött asszony, aki győz a gonosz felett. Mária, a Magna Mater, az arhetipusos ősképek egyik legjelentősebbje, amely által a psziché átéli a világot. Olyan hatalmas teremtő energia forrása, amely civilizációkat emel fel, vagy hiánya, semmibe vétele birodalmakat süllyeszt el az anarchia mocsarába. Ha át akarod élni menj el Medjugorjébe.
Élő Éva
2021. február 09. 13:13
Hogy Mária kicsoda
istvanpeter
2021. február 09. 09:45
Sajnálatos módon, a fehér ember kiirtásának a folyamatában a nemes keresztény emberek állnak az első helyen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!