Szolgálaton kívüli mentőstiszt élesztette újra az elefántbébit

2020. december 22. 14:45

Az elefántbaba körülbelül 10 perc múlva felállt, és megúszta súlyosabb sérülések nélkül a balesetet.

2020. december 22. 14:45
null

Thaiföldön, egy úttesten áthaladó motorkerékpár elütött egy elefántbabát. A kis borjú megmenekült, miután a mentőszolgálat szolgálaton kívüli munkatársa újraélesztette. Mana Srivate a Reuters hírügynökségnek elmondta: karrierje során több tucat újraélesztési kísérletet hajtott végre – de egyet sem elefánton. A videón is látható, ahogy két kézzel nyomogatja az oldalán fekvő elefántot egy sötét út közepén. Az elefánt 10 perc múlva felállt.

Thaiföld keleti részén, Chanthaburiban történt az eset, ahol vadon élő elefántok egy csordája szelte át az utat, amikor a baleset bekövetkeztett. A motoros súlyosabb sérülések nélkül megúszta a balesetet.

„Ösztönöm az életmentés, de egész idő alatt aggódtam, mert hallottam, ahogy az anyja és a többi elefánt a babát hívták” – mondta Mana Srivate, aki 26 éve mentőstiszt, és vasárnap későn este útközben ért a baleset helyszínére, ugyanis épp nem teljesített szolgálatot. „Feltételeztem, hogy hol helyezkedhet el az elefánt szíve, az emberi elmélet és egy online videó alapján. Amikor az elefántgyerek mozogni kezdett, majdnem elsírtam magam” – mondta a Reuters riporterének telefonban. 

Az elefántbaba körülbelül 10 perc múlva felállt, majd egy másik helyre vitték kezelésre, mielőtt visszatették volna a baleset helyszínére abban a reményben, hogy az anyja rátalál. A kiselefánt megúszta súlyosabb sérülések nélkül a balesetet – jelentette a Reuters.

„A többi elefánt visszatért, amikor az anya meghallotta kisbabájának hívását” – mondta Mr. Mana az ügynökségnek, majd hozzátette, hogy eddig ez az elefánt volt az egyetlen lény, akit sikerült visszahoznia kardiopulmonáris újraélesztés révén.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
öszödibeszéd
2020. december 22. 19:57
Egyem a kis szívét, de cuki. Hála a nagyszerű életmentőnek tovább élhet a kis Jumbo...
Menhetten
2020. december 22. 18:44
A motorost is ápolják. Itt a teljes video https://www.facebook.com/100003622017029/videos/2055980501199330/
Sulammit
2020. december 22. 17:30
Bátor tett volt, nem csupán ügyes ez a mentős.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!