Öngyilkos merényletet követtek el Mogadishu egyik legforgalmasabb éttermében

2020. november 28. 07:16

Az al-Shabaab iszlamista szervezet vállalta magára a támadást, fogalmazván: csak köztisztviselőket támadátak, ám a rendőrség szerint sok a civil áldozat.

2020. november 28. 07:16
null

Legalább heten meghaltak, amikor a szomáliai főváros, Mogadishu egyik népszerű éttermében egy öngyilkos merénylő robbanószerkezetet hozott működésbe pénteken. A helyi rendőrség jelentése szerint tíz további ember megsérült. A halottak száma emelkedhet, mivel több sebesült állapota válságos. Az étteremben, amelyben a merénylet történt, fagylaltot is mérnek, valamint süteményeket is árulnak. A vendéglátóhely egy forgalmas, a város repülőterére vezető út mentén fekszik. A szomáliai kormány elítélte a civilek ellen elkövetett támadást.

Az al-Shabaab iszlamista szervezet a rádióállomásának adásában vállalta a felelősséget a terrorcselekményért. Közleményében azt állította, hogy a robbantás áldozatai köztisztviselők. A rendőrség ugyanakkor arról számolt be, hogy a halottak között számos éttermi dolgozó is volt. Az al-Kaida nemzetközi terrorszervezetnek 2012-ben hűséget fogadó al-Shabaab nevű szomáliai dzsihadista szervezet gyakran követ el merényleteket Mogadishuban és az ország más pontjain. Célja, hogy kiűzze az Afrikai Unió békefenntartóit az államból, megdöntse a Nyugat támogatását élvező mogadishui kormányt, és radikális értelmezésen alapuló iszlám törvénykezést vezessen be Szomáliában.

(MTI)

Fotó: Rommá vált épületek Szomália fővárosában, Mogadishuban, ahol két autóba rejtett pokolgép robbant 2019. június 15-én. Az egyik kilenc embert megölt és huszonötöt megsebesített, a másik a merénylővel végzett és sérülést okozott az egyik cinkosának, akit a rendőrség elfogott. A két robbantás elkövetését az al-Shabaab szomáliai iszlamista terrorcsoport vállalta magára. Az al-Kaida nemzetközi terrorszervezettel kapcsolatban álló szélsőségesek rendszeresen hajtanak végre merényleteket a kelet-afrikai országban civilek és katonai célpontok ellen. (MTI/ EPA/ Szaid Juszuf Varszame)

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
apika2
2020. november 30. 08:56
...a seggük is ki van a gatyájukból, de ölni még tudnak. Még többet importáljunk, valamire csak jók lesznek...
Nehidd El
2020. november 28. 12:59
Egy kutya.
Nehidd El
2020. november 28. 11:45
A béke vallása. Egyébként a 8. kerület is hasonló irányba tart, sőt jóval nagyobb kockázatot vállal, aki egy a Pikó által gründolt közétkeztetésben készült levest elfogyaszt, mintha egy szomáliai katonai étterembe tért volna be.
democRATS
2020. november 28. 10:42
"Öngyilkos merényletet követtek Mogadishu egyik legforgalmasabb éttermében" És aztán nyoma veszett? :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!