Obama szerint a megosztottság okozója Donald Trump

2020. november 16. 22:56

A Fox Televízió szerint azonban Barack Obama kormánya figyelt meg ellenzéki újságírókat.

2020. november 16. 22:56
null

Az Egyesült Államok 44-ik elnöke a CBS televízió 60 perc című, heti politikai magazinműsorában úgy vélekedett: azzal, hogy Trump nem ismeri el a választási vereséget, „eggyel több lépést tett nemcsak az elkövetkező Biden-adminisztráció, hanem általában a demokrácia delegitimálása felé. Ez veszélyes út” – fűzte hozzá.

Obama kifejtette: az elmúlt években az az érzés alakult ki, hogy bármi történik is, a hatalom megragadása igazolja azt. A volt elnök állítása szerint ez az érzés nem csak az Egyesült Államokra jellemző, mivel szerte a világban erős emberek és diktátorok szintén úgy gondolják, hogy „bármit megtehetnek a hatalmon maradás érdekében”. Konkrétumok említése nélkül úgy fogalmazott: embereket ölhetnek, börtönbe vethetik őket, meghamisított választásokat tarthatnak, újságírókat hallgattathatnak el.

Állításait több elemző vitatta. A Fox televízió szerint az Obama-kormányzat minden korábbi kormányzatnál gyakrabban használta fel az első világháború idejéből származó Kémkedési Törvényt arra, hogy megpróbáljon elhallgattatni neki nem tetsző újságírókat és vizsgálatot indíttasson bizalmas információkat kiszivárogtatók ellen.

A televízió felidézte: 2013-ban nyilvánosságra került bírósági dokumentumok is tanúsítják, hogy az Obama-kormányzat titokban megfigyeltette a Fox televízió egyik munkatársát, akinek elektronikus leveleit az akkori igazságügyi minisztérium éppen az első világháború idején született törvényre hivatkozva kobozta el. Barack Obama interjút adott a brit BBC televíziónak is. A szerdán adásba kerülő interjúban a többi között arról beszélt, hogy az elmúlt években mélyült az amerikai társadalom megosztottsága, s ezért szerinte Donald Trump okolható.

(MTI)

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
toef36
2020. november 17. 17:19
Amerika mindig is MEGOSZTOTT volt, semmi változás!!! Csak takargatják a szennyest...a bevándorlók országában... Soha nem lesz béke!
reflex2
2020. november 17. 11:59
Hálátlan!
formaegy
2020. november 17. 11:28
Kunta Kinte Ne hazudj te gyilkos! Trump volt az egyetlen aki nem indított háborút, az erőszak ellen volt mindig. Te büdös nigger a répásné bandáddal kivezényeltétek a csürhéiteket az utcákra, ahol ami tőletek megszokott öltetek, romboltatok, fosztogattatok stb.stb. Te és a répásné kurvád mást nem csináltatok Trump alatt, csak napi szinten hergeltétek a csőcselékeiteket, még az sem tartott vissaz benneteket, hogy ártatlan embereknek kellett meghalni! A véredben van a gyilkolás te tetű, és még neked jár a pofád? Nézz szét a világban te rühes! Mindenütt a mocskos fajtád a ballibes csürhe akik vergődnek, rombolnak, ölnek, gyilkolnak, fosztogatnak... A világ legveszélyesebb vírusai vagytok te görény! Köp egy nagyot!
123321
2020. november 17. 11:22
fact check: a megosztottság okozója valójában Barack Obama
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!