Segítségért kiáltanak az üldözött keresztények

2020. október 22. 13:55

Az ISIS keresztény nőket kényszerít arcukat eltakaró kendő viselésére Szíriában - írja a Vatican News.

2020. október 22. 13:55
null

„Dzsihadisták ellenőrzése alatt álló szíriai falvak keresztényei kérnek sürgős segítséget Két ferences szerzetes biztosítja mintegy 300, nagy létszámú keresztény család lelkipásztori ellátását, akik Idlib tartomány Knayeh és Yacoubieh falvaiban élnek, Nyugat-Szíria törökországi határvidékén. A terület máig a dzsihadisták ellenőrzése alatt áll, akik a sharija törvényét kényszerítik rá a keresztény lakosságra” – tájékoztatott Firas Lufti ferences atya, a Szükséget Szenvedő Egyház területi megbízottja a Vatican News oldal beszámolója szerint. 

„Az említett két falu keresztény lakossága önerejéből már képtelen saját maga és szegényei ellátására, hiszen a dzsihadisták erővel megfosztották őket a földjeiktől így már csak a külföldi segélyekre számíthatnak. Akármennyire döbbenetes, Knayeh és Yacoubieh falvaiban még mindig az iszlám kalifátus, az Isis uralkodik és a sharija törvény jegyében minden nőt, így a keresztény nőket is arra kényszerítenek, hogy arcukat egészen eltakaró kendőt viseljenek. A keresztény hit jelképeit már korábban erőszakkal elvették és megsemmisítették. A nehézségek ellenére a két szíriai ferences atya a helyén maradt, mert hiszik, hogy nekik most nem szabad cserbenhagyni a falvak szenvedő keresztényeit” – magyarázza a helyzetet Firas Lufti a Vatican News beszámolójában. 

(Forrás: Vatican News)

(Fotónk illusztráció: MTI/EPA, Jajha Arhab)

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
furunkulus13
2020. október 25. 07:43
Kormányunk türkbarát politikája Erdogan megalomániáján látványos zátonyra futott.Az őskeresztény örmény falvakat megrohanó , törökök által odaszállitott sziriai dzsihadisták látványa minden magyar embert felháborit, Orbán Viktornak reálpolitikusként azonnal változtatni kell!!
Csomorkany
2020. október 23. 09:48
Hirtelen azt hittem, az örmény keresztényekről van szó.
antares007
2020. október 22. 20:58
Aljas ócska csótányok vagytok,akik ezen élcelődnek és humorizálnak.Tanuljatok meg disztingválni,ezt azért már az elemibe meg kell tanulni,hamár a család nem tudta átadni,mert nem volt mit.
Akitlosz
2020. október 22. 20:43
A Vatikán (is, az EU-val együtt) muzulmánokat kényszerít az európaiakra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!