Hillary Clinton: A választás éjszakáján Bidennek „semmiképpen nem szabad elismernie” a vereséget

2020. augusztus 25. 22:27

A volt külügyminiszter szerint a levélszavazás miatt az eredmények pontos megállapítása „el fog húzódni”.

2020. augusztus 25. 22:27

A választás éjszakáján Joe Bidennek, a demokraták elnökjelöltjének „semmiképpen nem szabad elismernie” a vereségét – tanácsolja Hillary Clinton, volt külügyminiszter, a demokraták 2016-os elnökjelöltje egy politikával foglalkozó televíziós show-műsorban, amelyből kedden hoztak nyilvánosságra részleteket. A The Circus című műsorban Clinton azt hangoztatta: az őszi választások eredménye kicsiny Trump-előnyt hozhat, de Bidennek semmilyen körülmények között nem szabad ezt elismernie, mert a levélszavazás miatt az eredmények pontos megállapítása „el fog húzódni”.

Clinton hozzáfűzte: abban hisz, hogy a végén Joe Biden nyeri az elnökválasztást, legalábbis abban az esetben, ha a demokraták „annyira összpontosítják erejüket és fáradhatatlanok, mint a másik oldal”. A volt elnökjelölt úgy vélte, hogy a republikánusoknak több forgatókönyvük van. Az egyik szerinte az, hogy „összezavarják a levélben küldött voksokat, mert így azt remélik, hogy előnyre tesznek szert az elektori testületben a választás napján”. Clinton leszögezte: a demokratáknak erőteljes jogi háttérre lesz szükségük, de tudomása szerint a Biden-kampány már dolgozik is ezen. Joe Biden kampánya nemrégiben azt jelentette be, hogy eddig mintegy 600 jogászt szerződtettek a választási eredmények felügyeletére. A Biden-kampány szóvivője újságírói megkeresésre sem kívánta kommentálni Clinton szavait.

A levélszavazás megosztja az amerikai politikai és közéletet. A demokrata politikusok a koronavírus-járványra hivatkozva ezt szorgalmazzák, míg Donald Trump amerikai elnök és a republikánusok többsége azt hangsúlyozza, hogy a levélszavazás csalásokra ad alkalmat. Trump a republikánusok elnökjelölt-állító konvenciójának első napján, hétfőn, úgy fogalmazott a Charlotte városában mondott beszédében, hogy a demokraták „a Covidot használják fel a választások ellopására”. Mint fogalmazott: „a Covidot használják fel arra, hogy elcsalják az amerikai néptől, mindenkitől, a tisztességes és szabad választásokat. Ezt nem tehetjük meg”.

(MTI)

 

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Magnólia
2020. augusztus 26. 08:39
A gazdagoknak nem futja egy jó szakorvosra Amerikába? Nagy b@zdmeg lesz, amennyiben ezek a nyugati boszorkány és csapata nyernek csak egy tized %-kal is. Most onnan indul el majd a tömeges kitántorgás, igyekeznek feltalálni az Óhazát. Érdekes 10 évnek néz elébe a világ.
tevevanegypupu
2020. augusztus 26. 08:11
Minden esetre minden vonalon harcolnak..beindították a "teljesen semleges" Szabad Európa Rádiót is, hogy a magyar diktatorikus kormány ellen is értesítsék a kedves hallgatókat arról az igazságról..amit ők annak gondolnak. Remélhetőleg hamarosan jön a Jereváni Rádió is..anno Hillary Clinton aggódott a slágerrádióért is..most üzenhet híveinek a SZER-en keresztül..
kaltran
2020. augusztus 26. 07:55
Azért ez a "semmiképpen nem szabad elismernie" kurva nagy demokratára vall. Legfőképpen a "semmiképpen" szóra figyelmezzünk, mert ebben az is benne van, hogy "lehet, hogy egy időpillanatban győztes, de később változhat" tételfinomítását sem javasolja, legjobb ha semmiképpen. Ne lacafacázzunk, Trump semmiképpen nem győzhet. Majd teszünk rolla.... Állat!
formaegy
2020. augusztus 26. 07:55
Ja, a koronavírus miatt levélszavazat.))) Miközben a csőcselékük folyamatosan az utcán vergődik! No igen ebben az esetben nem számít a koronavírus.))))))))))))))) "A választás éjszakáján Joe Bidennek, a demokraták elnökjelöltjének "semmiképpen nem szabad elismernie" a vereségét - tanácsolja Hillary Clinton" Nem kell itt már több igazolás arra, hogy ezek e tetvesek az egész világon akkor érzik jól magukat, ha vér folyik! Lásd azt a mocskos felforgató magatartást amit nálunk művelnek a ballibesek. A nap 24 órájában megy az uszítás, hergelés, vergődés. Gyurcsány, a Momentum akkor élvezne el igazán, ha egy büdös polgárháborút robbantanának ki, mint ahogyan a mocskos csőcselékük figyelmébe ajánlották ezt a lehetőséget. Ilyenek ezek az egész világon! Mit ezeknek emberi élet, olyanok, mint a veszett vadállatok! Gyalázat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!