Jim Carrey: Robert E. Lee szobrának a tengerfenéken a helye!

2020. június 23. 16:27

A vígjáték-színész ismét baloldali szólamokat puffogtatott.

2020. június 23. 16:27

A George Floyd halála okán kirobbant tüntetések kapcsán az utóbbi hetekben rendszeressé vált a szobrok döntögetése világszerte. A szobordöntések újabb erőszakhoz és új törvényekhez vezettek (pl. Ausztráliában). Az amerikai szobordöntési-hullámhoz, melynek eddig áldozata lett többek közt Thomas Jefferson, George Washington, Kolumbusz Kristóf és az amerikai himnusz szerzőjének emlékműve is, több híresség is beállt, legutóbb Jim Carrey humorista, aki nemrég beszólt az egy 75 éves tüntetőt fellökő rendőröknek, most pedig Robert E. Lee konföderációs tábornok szobrának is. „Itt egy sokkal megfelelőbb hely Robert E. Lee szobrának” – írja karikatúrája alá, melyen szemmel láthatóan a tenger fenekén fekszik a lovasszobor.

 

 

Robert E. Lee a konföderációs dél tábornoka volt az amerikai polgárháború idején. Lee a mai napig a történelem legnagyobb tábornokai között van számontartva. Vitás megítélését annak köszönheti, hogy a rabszolgatartó dél Konföderációjának volt a tábornoka, melynek köszönhetően már 2017-ben is voltak összecsapások szobrának kérdését illetően. Akkor az alt-rightos szoborvédők és az annak ledöntéséért küzdők csaptak össze az emlékmű közvetlen közelében. Az összecsapások akkor egy halálos áldozattal jártak. Lee szobrának kérdése idén a George Floyd-tüntetések kapcsán újból előkerült. Lee egy másik szobrát Virginia államban már eltávolították.

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MisterT
2020. július 05. 22:32
Jim Carrey kanadai születésű, az USA-ba költözött pénzért és lehetőségért, azt meg is kaptam, majd most azzal telik az élete hogy az a USA alkotmányát és történelmét gyalázza.
matematikus
2020. június 24. 11:00
jim carrey oltásellenes tevékenysége mellett nekem tökmindegy, hogy itt mit mond, és mennyi az igazság benne. Ez csak egy ideológiai cirkusz, de az oltásellenesség tömeges elkerülhető halálozást okoz, nálam emberiesség elleni bűn.
airmax
2020. június 24. 08:02
Jim Carry idióta volt mindig és most is az... a filmjei is idióták... Nincs több megjegyzésem.
misi53
2020. június 24. 07:20
Most a karantén alatt , kiderült , hogy mit érnek a csepürágók ,semmit! Jajgatni azt nagyon tudnak , hogy mi lesz velük,meg művészettel ! Egy biciklis futár többet ér , mint bármely művész bűvész !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!