Ez már teljesen a sztálini szovjet időket idézi

2020. június 20. 18:31

Az ország egyes területei, illetve az ország lakosainak egymással való személyes érintkezése tiltható. Interjú.

2020. június 20. 18:31
Bárándy Péter

„Hasonlóan ironikusan látja az egészségügyi válsághelyzet-szabályozás tartalmát is?

Ebben nincs olyan, mint a veszélyhelyzetnél, ahol az Alaptörvény kimondja, hogy az alapvető jogok – kevés kivételtől eltekintve, mint például a kínzás, az embertelen bánásmód  – is korlátozhatók. Ugyanakkor van egy igen kimerítő felsorolás azokról a jogokról, amelyek korlátozhatók vagy megtilthatók. Megjegyzem, csak azokat mondom példaként, amelyek átmenetileg képesek biztosítani a korlátlan hatalomgyakorlást Orbán Viktornak. Az egyik: minden olyan létesítmény, rendezvény és tevékenység, amely elősegítheti a járvány terjedését  megtiltható, illetve korlátozható.

Például a tüntetések, a szervezkedések?

No meg a sub rosa, azaz titkos vagy az annak minősített összejövetelek is. De folytatom a felsorolást. Lezárhatók az ország egyes területei, valamint a Magyarország és más országok közötti személyforgalom. Ez pedig már teljesen a sztálini szovjet időket idézi: az ország egyes területei, illetve az ország lakosainak egymással való személyes érintkezése tiltható. Mondom is tovább: az egészségügyi készlet állagának megóvására elrendelhető a rendőrség és honvédség közreműködése, előírható a kórházparancsnokok kirendelése. De van közlekedési korlátozás, küldemények kézbesítésére vonatkozó tilalomra, korlátozásra is mód. S hadd említsem meg a felsorolás azon pontját, amelynek olvastán jóleső melegséget érzek, amit kedvesnek, aranyosnak is mondhatnék: a védett vezetők egészségügyi ellátásának koordinálására, az előírások végrehajtására és ellenőrzésére vonatkozó rendelkezések állapíthatók meg. El tudom képzelni, ahogy egy meleg szobában ott ült az a kevéssé képzett pár ember, és beemelte ezt a jogszabályba, kimutatva, hogy nekik is vannak emberi érzéseik.

Hát, én nem feltétlenül gondolom így.

Mondok jobbat: a kivételek között van egy olyan kitétel, amely szerint a közbeszerzések menetében a miniszterelnök egyedi mentesítése alapján, el lehet térni a szabályoktól.”

Összesen 120 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Emmanuel Goldstein
2020. június 22. 11:02
Egyetértek. A bolsevik rezsim szellemi örököse a Fidesz.
Tatulus
2020. június 21. 18:56
Ezt a faszt (Apukája - Bárándy György egy rendes ember volt, ez meg egy szégyenteljes, aljasan hazudó féreg - fiával együtt) most megfizeti valaki, hogy ilyen arcátlanul hazudozzon és nyilvánvalóan hazug állításokat fogalmazzon meg, vagy tényleg így érzi? Viszont, ha a második, akkor sürgősen forduljon orvoshoz, mert komoly problémákkal kell szembenéznie! Tényleg nem értem, ha valaki az ellenzéki oldallal ért egyet - a nem tudom miben - akkor is hogy van képe az újság(?)olvasók képébe nyilvánvaló hazugságokat mondani! Egy volt minisztertől alaptisztességet (nem hazudok) azért elvárhatna az ember! Undorító egy hazug alak!
T. Péter
2020. június 21. 18:54
"függetlenül", a telefon lehagyta a végét, és nem vettem észre. Hiszen pont erről beszélünk: nézd meg a feljogosító törvényt. Az új felállásban SOKKAL KEVESEBB is elegendő, mint az a veszélyhelyzet, ami mögöttünk áll, hogy akár hasonló intézkedéseket bevezessenek. Gyakorlatilag megszavazták az eddigi veszélyhelyzet végét, és pontosan ugyanazzal a lendülettel bevezettek egy olyan új állapotot, amiben jelentősen tovább lazították az eddig létező jogi garanciákat. Erről beszél Bárándy, pontosan erről szól az egész cikk.
Aerion
2020. június 21. 12:53
És az, ami tegnap éjjel történt Stuttgart belvárosában, az milyen időket idéz? És az, hogy Washingtonban ledöntik, amerikai zászlóba csavarják és felgyújtják Washington elnök szobrát, az milyen időket idéz? A rohadt kurva bolsevista baromállat anyádat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!