Az 1984 világába kerülhetünk – John Cleese nekiment a politikai korrektségnek

2020. június 25. 09:17

„Ha az emberek nem tudják uralni a saját érzelmeiket, akkor elkezdik mások viselkedését kontrollálni” – figyelmeztet a Monty Python komikusa.

2020. június 25. 09:17

Videóban reagált az elmúlt időszak fejleményeire John Cleese. A Monty Python legendás komikusa ebben arról beszélt: „Ha az emberek nem tudják uralni a saját érzelmeiket, akkor elkezdik mások viselkedését kontrollálni. Ha szuperérzékeny emberek körül vagy, akkor nem tudsz ellazulni és spontán lenni, mert nem tudhatod, hogy mi lesz a következő dolog, ami felidegesíti őket. Ezért figyelmeztettek engem mostanában, hogy ne menjek egyetemi campusokra. Mert a politikai korrektség egy jó eszméből oda fejlődött, hogy egy bárkit vagy bármely csoportot érintő bármilyen kritikát kegyetlennek címkézhetnek. A humor – a komédia – lényege pont az, hogy minden komédia kritikus. Még akkor is, ha egy nagyon inkluzív viccet mondasz, mint például: »Hogyan nevetteted meg Istent? Hogy elmondod neki a terveidet«. Ez az emberi kondíciókról szól, nem zár ki senkit... Ha azt kezded el mondani, hogy »nem szabad megsértenünk őket«, akkor a humor elveszett. És akkor, ahogy én látom, az 1984 világába kerülsz.”

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Degerfakan
2020. június 26. 07:46
Én konkrétan élő szereplős south park részekben érzem magam...
Hunyadi Mátyás
2020. június 25. 18:12
Késő most már kisöreg Eső után köpönyeg ....... N.b. Angliának vége
balbako_
2020. június 25. 17:29
Nyugat Európa már az orwelli világban él, csak - mint az 1984 hőseinek - már nincs is erejük küzdeni ellene.
adonyi29
2020. június 25. 15:30
Azért annak is komoly hírértéke van, hogy már csak Istennel mert nem pc viccet mondani. Nem bántólag mondom, hanem megrökönyödve a világ betegségén.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!