Boldog Európa-napot kíván Orbán Viktor!

2020. május 09. 10:53

A minden évben megrendezett, a béke és az egység fontosságát hangsúlyozó eseményről a magyar kormányfő is megemlékezett.

2020. május 09. 10:53

Facebook-posztjában kíván boldog Európa-napot Orbán Viktor. A minden évben megrendezett május 9-i emléknap az európai béke és egység fontosságát hangsúlyozza. Az emléknap a történelmi jelentősségű dokumentum, a Schuman-nyilatkozat aláírására napján kerül minden évben megünneplésre. 1950. május 9-én Párizsban Robert Schuman francia külügyminiszter egy olyan új politikai és gazdasági együttműködést vázolt fel Európa számára, mely lehetetlenné tette a háborút a kontinens országai számára és lefektette az kontinens jövőjének alapját.

Az Európa-napról világszerte megemlékeztek. A Fehér Ház is üdvözletét küldte Európának. Az üzenetben úgy fogalmaznak: "Szeretettel mondunk köszönetet azoknak, akik szolgálatukkal elősegítették és megemlékezünk azokról, akik életüket adták az [európai] szabadság lángjának védelme érdekében". Az idei Európa-nap különleges alkalom, hiszen csatlakozása és immáron távozása óta ez az első, melyet az egység jegyében ugyan, de az Egyesült Királyság nélkül tartanak meg.

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2020. május 11. 10:26
Május 9? Győzelem napja. Igaz, hogy még vagy két hétig harcoltak, de az volt a parancs, hogy május kilenc és akkor ez van. Fura, hogy ez így tovább él más formában.
Zsusztina
2020. május 11. 08:42
Köszönjük, ránk fér. Világos az üzenet a magyar zászlóval. Anélkül nincs Európa. A kék zászló csillagokkal meg még nem sokat bizonyított európaiságból. De optimistán várom a pozitív fejleményeket.
BőröndÖdön
2020. május 10. 11:16
A németeket nem a csuti űzte ki ?! :)
péterx
2020. május 10. 09:11
Orbán ünnepi szavainak fedezete az EU iránt és javára elkötelezett tettei, melyek - ha szükséges - nagyon kreatív kritikát is jelentenek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!