Továbbra is titkolózik a főváros a vírustesztekkel kapcsolatban

2020. április 04. 14:39

Miközben egy fővárosi hatáskörbe tartozó idősek otthonában már megjelent a vírus, a főváros további türelmet kér lapunktól. Egyelőre nem árulják el, melyik cég, mennyiért és mikortól teszteli a fővárosban az egészségügyi dolgozókat és az idősotthonok lakóit.

2020. április 04. 14:39
Kereki Gergő
Kereki Gergő

Ahogy arról már beszámoltunk, pénteken derült ki, hogy a Fővárosi Önkormányzathoz tartozó Pesti Úti Idősek Otthona öt lakója is koronavírusos lett, további tizenhárom ember mutatja a betegség tüneteit. Ezt maga a főpolgármester, Karácsony Gergely jelentette be közösségi oldalán. Mivel az idősotthonok lakói személyében különösen veszélyeztetett korosztályról van szó, ezért fontos lenne tudni, hogy időben kezdte-e a főváros a hatáskörébe tartozó otthonok lakóinak tesztelését, valamint az is, hogy egyáltalán melyik magáncéggel, milyen összegért végeztetik a vizsgálatot.

A tisztánlátást viszont nehezíti, hogy a főváros – bár a tájékoztatásra ígéretet tettek nekünk hétfő reggel – múlt hét vasárnap óta, tehát hetedik napja nem válaszol érdemben a tesztelésekkel, illetve az azokat végző magánlaborral kapcsolatos kérdéseinkre.

Karácsony pénteki, idősek otthonával kapcsolatos bejelentését követően újabb kérdésekkel fordultunk a hivatalhoz. Ezeket az alábbiakban olvashatják: „Hogyan és pontosan mikor derült ki az öt fertőzés? Ha már csütörtökön tudtak ezekről, miért csak pénteken az esti órákhoz közeledve, fél hat után öt perccel tájékoztatták erről a nyilvánosságot? A Pesti úti idősotthon mikor és milyen módon tájékoztatta az állami szerveket, így az intézménnyel, illetve annak lakóival bármilyen módon kapcsolatba került kórházakat a fertőzésekről? Mióta tesztel a magánlabor? Egyáltalán melyik magánlaborról van szó, mikor, milyen eljárást követően és milyen feltételekkel szerződött vele a Főváros? Megérkezett-e már Soros György felajánlása, és ha igen, milyen költések történtek belőle eddig?” 

A Fővárosi Önkormányzat azonban továbbra sem válaszol a kérdésekre, türelmet kér, és csupán az első megkeresésünktől számított nyolc nappal későbbre, jövő hét hétfőre ígér tájékoztatást.

Összesen 196 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2020. április 05. 18:35
Fővárosi Önkormányzat? MAJMOK BOLYGÓJA!!! Így akarják eladni a semmit/kommunista módszer!!!!!
BAJA
2020. április 05. 16:06
Magyar embereken mindig szívesen kísérletezett a fejlett nyugat.
nyugalom
2020. április 05. 14:02
A titokzatos cég minden bizonnyal őt, családját és természetesen a 41 tanácsadót, valamint az 53 komcsi képviselőt ingyen szűrik - lehet, hogy soros fizeti a bagázst? Kihez tartozik a cég???? Hát ezért nem válaszol!
Magnólia
2020. április 05. 13:58
MTI - Holnaptól Magyarország közterületein ingyenes lesz a parkolás. Na pá pupák, tedd el az összes lapátot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!