Jobbik: Tragédia fenyeget a Volánbusznál

2020. február 12. 10:58

A buszvezetők túlterhelésével „orosz rulettet játszanak a sofőrökkel és az utasokkal” a Volánbusznál – fogalmazott a Jobbik országgyűlési képviselője.

2020. február 12. 10:58

Bana Tibor szerint a sofőrök heti 40 órás munkaidejét nem egyszer 16-18 órás „műszakokba” szervezik, amit gyakran 20-25 évet kiszolgált, másfél-kétmillió kilométert futott, rossz műszaki állapotú, gyakran elromló buszokon kell tölteniük. Nem engedhetjük meg, hogy kimerült és folyamatosan átvezényelt sofőrök kockáztassák saját maguk és utasaik életét – hangsúlyozta a jobbikos képviselő.

Az ellenzéki politikus példaként hozta fel, hogy nem kell rögzíteni a vezető pihenőidejét az ötven kilométernél rövidebb utakon, ami viszont azt jelenti, hogy több, ennél valamivel rövidebb útba szervezve megugorhat a munkateher. Jelezte: tudomása szerint abban az esetben, ha nem változnak a munkakörülmények, és nem emelik az általa megalázóan alacsonynak nevezett béreket, több ezer buszvezető hajlandó ügyvédi letétbe helyezni felmondását, vagy  szervezetten, egy időben, több százan betegszabadságra menni.

Ha a kormánynak a magyarok az elsődlegesek, akkor legyenek fontosak a magyar buszvezetők és a magyar utazóközönség is! – szólított fel Bana Tibor.

(MTI)

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
21 gramm
2020. február 12. 13:49
Ez nagyjából: álhírterjesztés, a lakosság hiszterizálása, közveszéllyel való riogatás. Büntetőjogi kategória. Már mindent lehet ebben a nagy diktatúrában?
Kala pál
2020. február 12. 13:35
Ennek fele sem igaz! A fordák az uniós előírás szerint vannak szervezve hasonlóan a kamionokhoz. A vezénylők nem térhetnek el a szabályoktól és nem is térnek el mert a felelősség az övéké! Olyan előfordul, hogy fordarend szerint szabadnap következne de vezénylik munkára a sofőrt, ilyen esetben is az előírt pihenő idő után léphet munkába! Például: 4+2-ben dolgozik de beosztják munkára és 5+1-ben kap szabadnapot.
csanaki
2020. február 12. 13:09
A dunaújvárosi választás előtt beadagolnak egy kevés díszaggodalmat a ballikos elftássak, váltásban a maszopadékával.
nemecsekerno_007
2020. február 12. 13:06
Még egy DK-MSZP-vel több :)))))))))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!