Elítélt egy önkormányzati képviselőt, félmilliárdos munkát kapott a Szeviép-vezéreket felmentő bírónő cége

2020. január 15. 10:44

Több százmillió forintos építőipari megbízásokat kapott a baksi önkormányzattól a Szegedi Törvényszék Szeviép-vezéreket felmentő bírójának családi cége azok után, hogy a bírónő egy másik büntetőügyben két és fél éves börtönbüntetésre ítélte Baks önkormányzati képviselőjét, az építési vállalkozó Kovács Gábort – írja a Pesti Srácok.

2020. január 15. 10:44

A Szeviép-vezéreket felmentő Nóvé Ágnes családi vállalkozása, az Éptárker Kft., Baks önkormányzati képviselőjének elítélése után az önkormányzat állandó kivitelező cégévé vált, összességében pedig több mint félmilliárd forint értékben végezhetett építőipari munkákat Bakson – írja a Pest Srácok.

A képviselő elítélése előtt Nóvé Ágnesék vállalkozása nem kapott munkát a településen.

Kovács Gábor azután kereste meg a Pesti Srácokat, hogy olvasta a portál bírókról szóló tényfeltáró cikkeit. Állítása szerint korábban nem is tudta, hogy a bírónő, aki őt is elítélte, tulajdonosa annak az építőipari cégnek, amely Bakson az utóbbi években sorra nyeri a közbeszerzéseket.

Fotó: Pesti Srácok
Fotó: Pesti Srácok

A  közbeszerzési értesítőben az Éptárker mind a 8 baksi munkáját megtalálta a Pesti Srácok.

Fotó: Pesti Srácok
Fotó: Pesti Srácok

A letölthető dokumentumok szerint hirdetmény közzététele nélküli eljárásban választották ki az Éptárker Kft-t. A Közbeszerzési Döntőbizottságot a kivitelező kiválasztásáról 2014 április 27-én külték meg, tehát a döntés még ez előtt megszületett, körülbelül két héttel azután, hogy az önkormányzati képviselőt a cégtulajdonos bírónő elítélte – írja a portál.

Fotó: Pesti Srácok
Fotó: Pesti Srácok

Az Éptárker Kft. által elnyert további beruházásokkal kapcsolatban ide kattintva olvashatják a Pesti Srácok cikkét.

Az interneten fellelhető iratok, adatok alapján, 

Kovács Gábor ítélete óta az összes beruházást, kivitelezést az Éptárker nyerte, még akkor is, amikor nem ők adták a legolcsóbb árajánlatot.

– írja a Pesti Srácok.

Az ügynek azonban sajnálatos módon számos előzménye is van. Korábban kiderült: 12 millióért kapott 100 négyzetméteres belvárosi lakást az önkormányzattól a Szeviép-ügy tanácsvezető bírója, hogy a tanács másik bírájának cége több százmilliós megrendelést kapott a Botka László vezette szegedi önkormányzattól, hogy az egyik vádlott védőjének felesége szignálja ki a büntető ügyeket a Szegedi Törvényszéken, és az is, hogy az Országos Bírósági Hivatal is vizsgálatot rendelt el. Ráadásul az is felmerült, hogy még börtönbe is kerülhetnek a Szeviép-ügy bírái.

Kovács Gábor 2012-14 között képviselő, 14-15 bizottsági külsős tag volt. 2012 év végén indult egy büntetőeljárás adócsalás miatt. Az első fokú ítéletet 2014 áprilisában mondta ki Nóvé Ágnes bírói tanácsa a Szegedi Járásbíróságon. Akkor 2 év 6 hónap fegyházbüntetésre ítélték, amit másodfokon a törvényszék megfelezett, aránytalannak tartva a járásbíróságon kiszabott büntetési tételt. A képviselő jó magaviselet miatt végül mindössze 6 hónapot ült – írja a Pesti Srácok.

Címlapkép: Pesti Srácok (PS montázs, a háttérben a baksi egészségház a falu Facebook oldaláról.)

Összesen 126 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rantarcrough
2020. január 17. 12:18
M︆o︆︆o︆X︆︆i︆︆︆.︆︆︆︆︆n︆︆︆e︆︆︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
argreened
2020. január 16. 01:06
M︆︆o︆︆︆o︆X︆︆i︆︆︆︆︆.︆n︆e︆︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
protoutmie
2020. január 15. 19:00
M︆︆︆︆o︆︆︆︆︆o︆︆︆︆︆X︆︆︆i︆︆︆︆︆.︆︆︆︆n︆︆︆︆e︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
makapaka2
2020. január 15. 16:15
REMÉLEM, HOGY PÁR ÉV BÖRTÖNT KAPNAK EZEK A KORRUPT BÍRÓK, KÜLÖNBEN NINCS IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁS.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!