Rászorulókon segítettek az MCC FIT Program diákjai

2019. december 20. 17:26

A Fiatal Tehetség Program diákjai több városban is jótékonykodtak az adventi időszakban.

2019. december 20. 17:26

A Tombor András által alapított Mathias Corvinus Collegium 2015-ben indította el a Fiatal Tehetség Programot (FIT Program), ami felső tagozatos diákoknak kínál rendhagyó tehetséggondozást. A képzés felmenő rendszerben ötödiktől nyolcadik osztályig biztosít az iskolai oktatást kiegészítő foglalkozásokat, napjaink fontos témaköreiben (pl.: robotika, egészségtudatosság, médiatudatosság, pénzügyi alapismeretek, érzelmi intelligencia fejlesztése,  tanulásmódszertan). A kurzusokon élménypedagógiai módszerekkel, gyakorlatközpontúan fejlődhetnek a Program résztvevői – immár hat magyarországi és egy kárpátaljai városban.

A FIT Program diákjai karácsonykor hagyományosan karitatív akciókban vesznek részt, amelyekkel Constantinovits Milán szakmai vezető elmondása szerint a városuk rászorulóinak segítenek, másrészt

megtapasztalják a jótékonykodás, az önkéntes és önzetlen segítségnyújtás élményét.

Idén például  Beregszászban mézeskalácsot sütöttek a diákok, és karácsonyi vásáron értékesítve segítették a rászorulókat, míg Budapesten gálaműsorral kedveskedtek egy idősotthon lakóinak. Pécsett jótékonysági vásárral segítették a nehéz sorsú gyerekekkel foglalkozó Élmény Tár Tanodát, Szolnokon pedig egy műtétre váró kisfiú részére rendeztek gyűjtést.

Veszprémben tartós élelmiszereket gyűjtöttek a rászorulók részére, Miskolcon a Vöröskereszttel együttműködve vendégelték meg a város hajléktalanjait, végül Kecskeméten egy nyugdíjasotthon lakóinak napját dobták fel általuk készített karácsonyi kézműves termékekkel.

Ahogy Dobsa Beáta, beregszászi régióvezető elmondta, a gyerekekben ezekkel az akciókkal a helyi közösséghez való kötődés is elmélyül, illetve jobban megismerik szűkebb pátriájuk gondjait, kihívásait.

***

A FIT Program egyébként a napokban indította el tehetségversenyét a Brain Barral együttműködve, amelyre negyedikes diákokat vár,  ennek részleteiről itt olvashatnak.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VakzKommondor
2019. december 20. 17:51
Mi meg az orbánon (mészáros) Újabb remek üzlet: https://444.hu/2019/12/20/palkovics-bejelentette-hogy-megveszik-meszarostol-a-matrai-eromuvet Visszaveszi az állam az erőművet (eleve miért adták neki? költői kérdés) , rákölt néhány 100 milliárdot, majd visszaadja neki, csak a szokásos. Felállni tapsra nertársak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!