Vasas-győzelem a stadionavatón

2019. július 05. 22:33

Fantasztikus nyitóünnepség után vette kezdetét a Vasas - DAC stadionavató.

2019. július 05. 22:33

Illovszky Rudolf gondolatai és a szurkolók rendkívül látványos élőképe után kezdődött a mérkőzés, melynek kezdőrúgását a 92 éves Raduly Józsi bácsi végezte el – számolt be a vasasfc.hu az eseményről.

Majs azt írták: a DAC kezdett jobban, Vida Kristopher 20 méterről a felső lécet találta el, majd nem sokkal később 16-ról alig lőtt mellé. Bő negyedóra után Connor löketét ütötte ki Rados. A 25. percben veszélyeztetett először a Vasas. Király éles szögből lőtt, Jedlicka védett. A 34. percben Kostrna került nagy helyzetbe, de Rados újra bravúrral védett. Közvetlenül a szünet előtt Balajti próbálkozása ment kicsivel mellé.

A második félidő elején többet kezdeményeztek a hazaiak, de a kapuk nem forogtak veszélyben. A 60. percben Kalmár tekert fölé egy 23 méteres szabadrúgást, két perccel később pedig Divkovic lőtt a kapu fölé közelről.

A 73. percben Kun 7 méterről leadott lövését Viczián a gólvonalról vágta ki. A 78. percben Nagy Zoárdot lökték fel a 16-oson belül, amiért Solymosi játékvezető 11-est ítélt. A büntetőt Birtalan magabiztosan értékesítette, majd a 88. percben 22 méterről gyönyörűen csavart a bal sarokba, így fantasztikus atmoszférában, győzelemmel avatta fel az új Illovszky Rudolf Stadiont a Vasas.

A mérkőzésen információnk szerint hazai és a vendégdrukkerek spontán megemlékeztek egy, a közelmúltban meghalt szurkolótásukról, aki a Sese névre hallgatott a magyar szurkolói körökben.

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magnahungaria
2019. július 07. 15:50
Nem szívügyem a Vasas, de mint tradicionális csapatra, nagy szükség lenne rá. Potenciálisan több százezer szurkolója lehetne, mint ahogy volt is. Felcsútnak, Kisvárdának, Mezőkövesdnek, Balmaznak sosem lesz, mert nem lehet, forráskorlátok miatt. Kortársaim még emlékezhetnek rá, hogy a 60-as- 70-es években minden vidéki szurkolónak megvolt a kedvenc pesti "nagycsapata" ...
krotak
2019. július 06. 21:14
Bár más témában, a sportnál maradok. Nézem a Női Kosárlabda EB-t, s minden bajom van. Sapkáz, festékes, festékez, csapdáz, stb. Közvetítést szeretnék hallani, nem börtönszlenges cigány-argót.
pemete jakab
2019. július 06. 19:14
"Vasas-győzelem a stadionavatón" A múlt csapataiba talán nem kellene a pénzt, közpénzt ölni. Igaz, ha lenne jelenük, akkor meg a piacról ki tudnák termelni a fenntartásukhoz szükséges pénzt, ahogy Nyugaton.
yanoo
2019. július 06. 11:21
Kint voltam, mert ugyan Ferencváros szurkoló vagyok, de kaptam jegyet. Nagyon jó volt a a hangulat, megadta a Vasas, ami kell egy avatóhoz. A DAC jó választás volt, mert azt a csapatot mindenki szereti. Kalmár nagyon jó, ebből a DAC-ból felfelé lógott ki. A stadion pedig nagyon szép lett, igazi családias hangulatú kis pálya lett. A meccs után elmentünk sörözni az újpesti éjszakába, összefutottunk Vasas szurkolókkal, akiken ott volt még a karszalag a meccsről, beszélgettünk, nagyon büszkék az új stadionjukra. Tényleg szép lett, sok sikert nekik a jövőben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!