Fontos tanulságokkal szolgál az EP-választás

2019. május 26. 23:04

Örömre nincs okunk!

2019. május 26. 23:04
Magyar Liberális Párt

„Fontos tanulságokkal szolgál az EP-választás

A demokrata ellenzék az összefogás hiányában súlyos vereséget szenvedett a mai napon. A kormánypártok a szavazatok több mint 50 százalékát nyerték el. A széttagolt ellenzék még jobban leszakadt a Fidesz-KDNP-ről, mint korábban. És bár egyes ellenzéki pártok megerősödtek, a többiek tovább gyengültek. Vagyis összességében semmit sem nőtt az ellentábor támogatottsága, egyetlen új szavazatot sem sikerült nyerni az előző választáshoz képest, sőt... Örömre tehát nincs okunk!

Gratulálunk ugyanakkor a liberális Momentumnak, amely nagy meglepetésre közel 10 százalékos eredményt ért el, és így valószínűleg két képviselőt is küldhet az Európai Parlamentbe. Az illiberális államban egyre erősebb a szabadságpárti politika iránti igény. Sok sikert és eredményes munkát kívánunk Cseh Katalinnak és Donáth Annának az ALDE-frakcióban, amely a harmadik legtöbb képviselővel fog rendelkezni az új Európai Parlamentben! Bízunk benne, hogy a Momentum élni tud a lehetőséggel, és az európai liberálisok közt a fejlődést, a szabadság és a szolidaritás Európáját szolgálják majd.

A választások legfőbb tanulsága, hogyha az ellenzék valódi változást akar elérni, újra kell gondolnia szövetségi politikáját. A demokrata ellenzéknek egymás kiszorítása és ellehetetlenítése helyett végre valódi, értékalapú együttműködésre kell lépnie, máskülönben az önkormányzati választáson is borítékolható lesz a vereség. Kezdjünk neki holnap a munkának!

Kiadó: Magyar Liberális Párt”

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2019. május 27. 18:21
A kullancsok most nem találtak gazdatestet.
karakán
2019. május 27. 11:31
Miért nem àssàtok magatokat el a 0,00000000001% tàmogatottsàggal??
Vakfolt
2019. május 27. 06:43
" összességében semmit sem nőtt az ellentábor támogatottsága, egyetlen új szavazatot sem sikerült nyerni az előző választáshoz képest, sőt... Örömre tehát nincs okunk!" Dehogy nincs. Leraboltatok pár százalékot egymástól ( már aki el bírt legalább indulni ) és be se jutottatok. Hullik a férgese. A dk az utolsó nedvességet szívja ki a hálójában vergődő mszpből. A mi hazánk bearctámadózta a jobbikot. A momentum lekobrázta az lmpt. Hatalmas bruhaha.
IV. Fawkes
2019. május 27. 03:47
A legfontosabb tanulság az, hogy ha egy párt nem indul választásokon, az a párt megszűnt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!