Százból a legjobb 13-ban Siklósi Beatrix filmje egy nemzetközi filmfesztiválon

2019. március 25. 16:55

Siklósi Beatrix filmje is versenyez a Nemzetközi Keresztény Filmfesztiválon, az alkotás immár bejutott az első tizenháromba.

2019. március 25. 16:55

Siklósi Beatrix Övék a mennyek országa című dokumentumfilmjének harmadik, Szíriával foglalkozó epizódját is jelölték az orlandói Nemzetközi Keresztény Filmfesztiválon (International Christian Film Festival, ICFF) a legjobb dokumentumfilm kategóriában – írja a hirado.hu

A 2011. szeptember 15-én alapított Nemzetközi Keresztény Filmfesztivál a világ egyik legnagyobb keresztény filmfesztiválja, amelyet idén május 1. és 4. között rendeznek Orlandóban. Az Övék a mennyek országa több száz film közül került be a 13 jelölt alkotás közé.

A magyar forgatócsoport Aleppóban, Homszban, Maalulában és Damaszkuszban járt, azokon a helyeken, ahol a legnagyobb mértékű pusztítás történt a II. világháború óta. A kiutazó csapat tagja volt Hölvényi György európai parlamenti képviselő, Böjte Csaba ferences és Sajgó Szabolcs jezsuita szerzetes is. A film hat nap alatt, feszített tempóban, háborús körülmények között készült, operatőre Marossy Géza.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
makapaka2
2019. március 26. 09:42
Sokak számára pedig te vagy vállalhatatlan koronaszep.
koronaszepe
2019. március 25. 21:10
2014-ben, Siklósi Beatrix főszerkesztői kinevezést kapott az MTVA Vallási, Nemzetiségi, Külhoni és Kiemelt Projektek élére. A hír hallatán a magyarországi történelmi egyházak vezetői közös levélben tiltakoztak. Az MTVA vezetősége akkor úgy döntött, hogy elveszi Siklósitól a vallási műsorokat.
néhai Ch.Pilot
2019. március 25. 18:13
Gratulálok, kedves Beatrix!
polnemkor
2019. március 25. 17:02
Várom hogy megnézhessem!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!