Fischl Vilmos: Nagy arányban nő a muszlimok száma

2018. december 26. 14:05

A keresztényeké kevésbé, a muszlimok száma viszont nagy arányban nő - erről beszélt Fischl Vilmos evangélikus lelkész az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.

2018. december 26. 14:05

Elmondta, az iszlám vallás 632-ben alakult. Az azóta eltelt időszakban az iszlám behozta a kereszténységet, hiszen jelenleg nagyjából ugyanannyi keresztény él a világon, mint muszlim.

A lelkész szerint ezért fel kell tenni a kérdést, hogyan tudjuk keresztény identitásunkat megőrizni nemcsak Európában, hanem az egész világon.

Fischl Vilmos biztonságpolitikai szakértőként kiemelte: az iszlám egyértelműen egy békés vallás. Amikor az iszlám elkezd radikalizálódni, akkor van probléma.

Beszélt az üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkárság Hungary Helps programjáról is. Úgy értékelte, a Szíriában, Irakban, Nigériában zajló program egy jó kezdeményezés, amelyhez számos ország csatlakozott. A probléma ezekben az országokban van – jegyezte meg a lelkész, hozzátéve: elsősorban ott kell segíteni a keresztényeket.

(MTI)

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mirtilla
2018. december 27. 19:55
Az iszlám törvénykönyve, a Saria csupán "vérdij" fizetésére kötelez egy iszlám vallásu gyilkost a keresztény áldozat családjának. Ugyanakkor mindig halállal bünteti a keresztény elkövetőt, ha az áldozat az iszlám vallásu, függetlenül az eset körülményeitől (önvédelem, mások védelme, háborus harc stb.) Ez minden más lehet, de a béke forrása egészen biztosan nem.
56október
2018. december 27. 18:54
Fischl (ha jól írom),: egy békés vallás nem radikalizálódik. Egy békés vallás nem termel ki olyanokat, akik felrobbantanak ártatlan iskolásokat, elvágják ártatlan járókelők nyakát, legéppuskáznak templomból kijövő zsidókat és keresztényeket. Fischl, menj te a kurva anyádba.
szala44
2018. december 27. 14:31
_--_--Itt találsz meztelen lányok a városodban : My.Su/Girls
Mirtilla
2018. december 27. 14:13
A "békés" vallás egyik fellegvárában, Pakisztánban koholt vádakkal kötél általi halára itélték ASIA BIBIT, mert falujában egyetlen keresztényként élve sem tagadta meg vallását.8 éve van már a halálsoron és eddig szinte minden támogatóját - még minisztereket is - merényletekben öltek meg. Jogi képviselője is elmenekült Pakisztánból Hollandiába. Nemcsak néhány ottani szélsőséges akciójáról van szó, mert naponta szerveződnek tömegtüntetések a halálos itélet vegrehajtását követelve. Miért is,amikor bebizonyosodtak a koholt (blaszfémia) vádak?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!