Orosz miniszterhelyettes: nem lehet hatékonyan blokkolni az internetes tartalmakat

2018. november 01. 17:18

Egyre kevésbé lehet hatékonyan korlátozni az internetes tartalmakhoz való hozzáférést – jelentette ki az orosz távközlési miniszterhelyettes.

2018. november 01. 17:18

Egyre kevésbé lehet hatékonyan korlátozni az internetes tartalmakhoz való hozzáférést – jelentette ki Alkeszej Volin orosz távközlési miniszterhelyettes csütörtökön a RIA Novosztyi hírügynökségnek.

Volin úgy vélekedett, hogy a hatóságoknak előbb-utóbb le kell mondaniuk az online-tartalmak blokkolásától, mert a tiltást mind többen képesek megkerülni. 

Erre szerinte jó példa Kína, ahol a felhasználók tömegesen kerülik meg a letiltást, és férnek hozzá a blokkolt szolgáltatásokhoz, egyebek között a WhatsApp és a Telegram messenger-szolgáltatókhoz. A miniszterhelyettes elmondta, hogy Oroszország és Kína folytatni fogja a két ország között megkezdett tapasztalatcserét a digitális és a médiaszféráról.

Volin augusztus 29-én elismerte, hogy az orosz hatóságok képtelenek letiltani a Telegram üzenetközvetítőt, mert az elegendő eszközzel rendelkezik a blokkolás megkerülésére. A szolgáltatót azért próbálták meg elérhetetlenné tenni, mert nem volt hajlandó kiadni kódolási kulcsait az orosz szakszolgálatoknak.

A Reuters hírügynökség augusztus 6-án arról számolt be, hogy az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB), az orosz tömegtájékoztatási és távközlési hatóság (Roszkomnadzor) és a távközlési minisztérium szakembereiből álló egyik vegyes bizottság a Moszkva megyei Reutov városban a Rosztyelekom szolgáltató hálózatának elemzésével és szűrésével igyekezett megakadályozni a Telegramhoz való helyi hozzáférést. A kísérlet addigra elvégzett első szakasza azt bizonyította, hogy ezt nem lehet más szolgáltatások megsértése nélkül végrehajtani.

(MTI)

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hátakkor
2018. november 05. 07:25
A német jogállam kiszervezte a tartalomszolgáltatók felé a cenzúrázást. Nem független moderátorok - gyerekkori nevén cenzorok - helyettesítik a független bíróságokat.
duzur
2018. november 04. 09:35
Ezt én, mint laikus is igy gondolom, mint ahogy a komoly adatvédelmet és a GMO-elleni harcot is képtelenségnek tartom. De minden ilyen szolgáltatással is jól lehet keresni... Az EU uj adatvédelmi szabályzata is szitkok és abszurditások között lavíroz Bécsben is. De ezen is lehet jól keresni. Bécsben most éppen számos villanyszerelö örvendez, mert valakik szerint nem szabad kiirni a lakók nevét a kapuknál, és igy át kell írni a kaputelefonos táblákat, amikhez csak ök nyúlhatnak hozzá. Közben kiderült, hogy rosszúl értelmezték az EUs szabályzatot, de most már nem hagyják abba amibe belekezdtek... Miközben számos kis cég ellehetetlenül, ha törölnie kell minden kapcsolatát az adatbankjából, ahogy elö lett írva. Ami pedig a GMO-t illeti, az már az állati takarmányban is jócskán benne van. Azon keresztül pedig az emberekhez is eljut...
Rockpapa
2018. november 03. 07:44
Az oroszok?A világ legnagyobb hekkerei,kiberbűnözői,kémei.Hogy a fenébe tudná öket bárki is kordában tartani?
3M..
2018. november 01. 20:42
Oroszország a világ élvonalával szemben, máris három évtizedes előnyre tett szert. Űttörőként nem a cenzúra, hanem a szabad információ áramlás útjának élharcosává vált. Az információkat nem elhallgatni kell, hanem a legszélesebb körben elérhetővé/ismertté kell tenni. Az egyszerű felhasználó észrevételei értékesebbek az aranynál. A magyar kormány ezt már évek óta alkalmazza, akik az értékes tapasztalataikat szívesen meg fogják osztani az orosz néppel és azok vezetőivel. Reményeink szerint ebből mindkét nemzet profitál majd, amely részünkről élettér elnyerése keleten, testvéreink részéről pedig értékes információk formájában kerül majdan kifizetésre. Csak a Nemzet! Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!