Újabb politikusokat tett tiltólistára Amerika

2018. szeptember 25. 18:13

Új amerikai szankciók léptek életbe a venezuelai elnök felesége és több venezuelai politikus ellen.

2018. szeptember 25. 18:13

Újabb szankciókat léptetett életbe az Egyesült Államok venezuelai politikusok, többek közt a venezuelai alelnök és a védelmi miniszter, továbbá Nicolás Maduro elnök felesége ellen – jelentette be az amerikai pénzügyminisztérium Vagyonellenőrzési Kincstári Hivatala (OFAC) a hivatalos weboldalán kedden.

A közlemény szerint Delcy Eloina Rodríguez Gómez alelnök és Vladimir Padrino López védelmi miniszter azon hat személy köz van, akikkel szemben a szankciók életbe léptek. Ezeknek az intézkedéseknek a keretében befagyasztják az érintettek amerikai területen lévő javait, valamint megtiltják az amerikai állampolgároknak, hogy üzleti kapcsolatban álljanak a büntetett személyekkel.

A listán szerepel továbbá három jogi személy, valamint Diosdado Cabello, a vitatott körülmények között megválasztott alkotmányozó nemzetgyűlés elnöke, illetve Jorge Rodríguez tájékoztatási miniszter. A javak használatának tilalma egyebek között vonatkozik egy húszmillió dollár értékű magánrepülőgép is, ami állítólag Diosdado Cabellóhoz köthető.

A szankciók következtében az Egyesült Államok területén lévő tulajdonaikat szintén befagyasztják, ameddig az intézkedést vissza nem vonják. „Maduro elnök ezt a belső kört használja fel a hatalom egy kézben való összpontosítására, miközben a rezsim módszeresen elrabol mindent, ami még megmaradt Venezuela vagyonából” – fogalmazott a közleményben Steven Mnuchin pénzügyminiszter.

(MTI)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!