Szocialista kormány alakul: megvonta a bizalmat Rajoytól a spanyol parlament

2018. június 01. 12:03

180 szavazattal vonta meg a bizalmat a spanyol parlament Mariano Rajoy konzervatív miniszterelnöktől pénteken. A szocialisták készülnek kormányra.

2018. június 01. 12:03

A spanyol parlament megvonta a bizalmat Mariano Rajoy konzervatív miniszterelnöktől pénteken Madridban.

A Spanyol Szocialista Munkáspárt (PSOE) által benyújtott bizalmatlansági indítványt 180-an támogatták, 169-en szavaztak ellene, és egy képviselő tartózkodott. A törvényhozás döntésével automatikusan bizalmat szavazott Pedro Sánchez szocialista kormányfő-jelöltnek, aki – miután a parlament döntése megjelenik a hivatalos közlönyben – elfoglalhatja hivatalát és megnevezheti kormányának tagjait.

(MTI)

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
áfonya
2018. június 02. 07:05
-németek franciák után spanyolok lesznek a III világháború tűzfészke. Angolok leléptek időben.
áfonya
2018. június 02. 07:00
sorostól megkapják a nagy buktát cukormáz nélkül ,vén szaros beépült . Erről álmodozik a magyar libsi oldal is :))) csak hogy nálunk meg van a 2/3 .
Világpanoráma
2018. június 01. 20:46
Oroszország és Ukrajna visszatér a tárgyalóasztalhoz. https://vilagpanorama.hu/2018/06/01/moszkva-es-kijev-ismet-targyalni-akarnak-kelet-ukrajnarol/
Marcellus
2018. június 01. 15:36
A spanyol politika híresen korrupt. Gigantikus korrupciós ügyei vannak a szocialistáknak Andalúziában, a szeparatistáknak Katalóniában, és persze a "jobboldalnak" (PP) is. Ennek ellenére a jelenlegi helyzetben (Katalónia, épp magához térő gazdaság) a szocialisták bizalmatlansági indítványa nem csak politikai öngyilkosság, hanem hazaárulás, mert azt csak a kommunisták és szeparatisták támogatásával lehetett eredményes. Kik szavaztak arra a Sánchez-re, aki a legutóbbi választáson pártja legnagyobb kudarcának felelőse volt: kommunisták, katalán szeparatisták, baszk nacionalisták és az ETA politikai szárnya (Bildu). Még jó hogy az ETA letette a fegyvert, hisz az intézményekben - a Sánchez-hez hasonló haszonleső hazaárulókak köszönhetően - könnyebben elérik céljukat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!