Spanyol lap: A populista idegengyűlöletet betonozza be Orbán győzelme

2018. április 09. 12:41

Orbán Viktor pártjának győzelme bebetonozza a populista idegengyűlöletet Magyarországon – írja az El País című, nemzetközi terjesztésű, spanyol baloldali lap.

2018. április 09. 12:41
Szilvay Gergely
Szilvay Gergely

Orbán Viktor pártjának győzelme megerősíti a kelet-európai nacionalizmust –  írja az El Pais nemzetközi terjesztésű spanyol lap. Hozzáteszik: ezzel a további brüsszeli integrációnak való térségbeli ellenállás is erősödött. Megjegyzik: a kampányban Orbán Viktor a keresztény kultúra megmentőjének és védelmezőjének állította be magát. 

A lap szerint a Fidesz a populizmus szimbóluma, győzelme pedig azt mutatja, hogy az EU-ellenes és populista beszédmód virágzik Kelet-Európában. Az El País szerint a magyarok most egy xenofób politikának adtak esélyt egy harmadik ciklusra.

A lap egyébként április 8-án rövid, függőbeszédes interjút közölt Gulyás Gergellyel, a Fidesz frakcióvezetőjével és elnökségi tagjával, aki megvédte a Fidesz politikáját a lap felé, többek közt kijelentve: a Fidesz a hagyományos értékek védelmezője, nem xenofób, de Európában kultúrharc folyik, amiben a Fidesz a tradicionális értékek védelmezőinek oldalán áll. Mint mondta: sajnos a keresztény értékek nem annyira fontosak az EU-nak, csak a közép-európai régiónak. 

Összesen 100 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2018. április 10. 03:48
Az "idegengyűlölt" és az EGYET NEM ÉRTÉS KÉT KÜLÖNBÖZŐ DOLOG! Ezt a disztingvációt--azaz FINOM TARTALMI KÜLÖNBSÉGTEVÉST--a nyugat-európaiak NEM ÉRTIK! Éppen azért nem, mert HÓTTBUNKÓK!!! A "populizmus" meg a mi magyar szemünkben POZITIV (!!!) tartalmú specifikum ma már--hiába akarnak vele stigmatizáltan MEGBÉLYEGEZNI. De ez nekik MAGAS!
öszödibeszéd
2018. április 09. 19:30
Baloldali, tehát hülye.
Natali
2018. április 09. 18:03
Nagyon vonzó és szexi lány vagyok. Szeretek utazni. Olyan embert keresek, aki meghív engem. Megmutatja az országot vagy a várost. És csak legyen egy jó idő együtt. Saját fotóim a https://goo.gl/U5xAfg oldalon Ezen az oldalon is elérhetőek a kapcsolati adatai
marós
2018. április 09. 17:32
A spanyolok foglalkozzanak a saját bajaikkal van belőlük elég sok, ne pofázzanak bele a mi dolgainkba, misem foglalkozunk az ő megoldásaikkal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!