Czopf: Az európai kultúra képes megújulni

2018. április 06. 11:20

Képes megújulni az európai kultúra? Vannak előjelei az eszmélés folyamatának? – ezeket a kérdéseket vitatta meg Kozma Imre irgalmasrendi szerzetes, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapítója és Czopf Áron a Mandiner újságírója.

2018. április 06. 11:20

Képes megújulni az európai kultúra? Vannak előjelei az eszmélés folyamatának? – ezeket a kérdéseket vitatta meg Kozma Imre irgalmasrendi szerzetes, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapítója és Czopf Áron a Mandiner újságírója az EchoTV Terc című műsorában.

Kozma Imre a Saint-Denis katedrális bevándorlók általi elfoglalása kapcsán kifejtette: a tény, hogy épp egy keresztény templomot választottak a tüntetés helyszínéül, szimbolikus jelentést hordoz, hiszen meglátása szerint Európa ma olyan vallástalanító törekvések célpontja, amelyek akadályozzák, hogy a kereszténység üzenete eljusson az emberekhez.

Valóban nem véletlen, hogy épp a Párizs melletti Saint-Denis székesegyházba, tehát a kultúra folytonos megújulására is szolgáló szimbolikus térbe „nyomulnak be” azok a baloldaliak és migránsok, akik a bevándorlási törvénytervezet ellen tiltakoztak Franciaországban – mondta Czopf Áron, hozzátéve: a kollektív bűntudat gerjesztése helyett az európai kultúra hiteles képviseletére kell törekedni.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Natali
2018. április 09. 18:27
Nagyon vonzó és szexi lány vagyok. Szeretek utazni. Olyan embert keresek, aki meghív engem. Megmutatja az országot vagy a várost. És csak legyen egy jó idő együtt. Saját fotóim a https://goo.gl/U5xAfg oldalon Ezen az oldalon is elérhetőek a kapcsolati adatai
Akitlosz
2018. április 08. 01:17
"Európa ma olyan vallástalanító törekvések célpontja, amelyek akadályozzák, hogy a kereszténység üzenete eljusson az emberekhez." Hát ehhez képest már próbáltak megtéríteni Jehova tanúi, mormonok, scientológusok, Krisna tudatóak és még a fene sem emlékszik pontosan, hogy kik is. A katolikusoknak, evangélikusoknak, reformátusoknak stb.-eknek sem lenne tilos. Ők viszont önként nem csinálnak ilyesmit, csak várják a sült galambot hívek formájában, hogy az emberek majd csak úgy maguktól tolongani fognak a templomokban. Miért tennék és mitől? Talán tessék előbb házon belül körülnézni! Milyen embert tettek már meg pápának? Hát véletlenül sem olyant, akinek a saját egyházának az erősítése a célja. Éppen ellenkezőleg. A pápa és az ilyen olyan püspökök által is támogatott erőltetett muzulmán betelepítéstől vajon milyenek is lesznek a keresztény egyházak? Teljesen törvényszerűen gyengébbek.
kssngr
2018. április 06. 11:41
9:20-nál kezd igazán beindulni a beszélgetés. Értékes gondolatok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!