„Elveszítettük a hagyományainkat, a polgári voltunkat”

2018. február 23. 12:07

A kommunizmus áldozataira való emlékezésre hív a magyar kormány február 25-én.

2018. február 23. 12:07

Elveszítettünk mindent. A hagyományainkat, a polgári voltunkat, a házunkat, a családunkat. Emlékezzünk azokra, akik az életüket is elvesztették. Azért, hogy soha többé ne fordulhasson elő, hogy sárba tiporják méltóságunkat!” – szólít emlékezésre a kormány a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja alkalmából. Az emléknapra Kovács Béla kisgazda politikus 1947-es elhurcolásának évfordulóján, február 25-én kerül sor.

A 14.00 órától kezdődő vasárnapi ünnepségen a Terror Háza Múzeum főbejáratánál beszédet mond Schmidt Mária, a Terror Háza főigazgatója és Gulyás Gergely országgyűlési képviselő. A Terror Háza állandó kiállítása az emléknapon 10-18 óráig ingyenesen lesz látogatható.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
írmag
2018. február 25. 12:08
Rosszak még a reflexeink. Felavatták Berzsenyi Dániel felújított síremlékét, írja a Magyar Hírlap 2018. február 24.-én, halála napjának évfordulóján. Talán az ÉLETÜNK. XXXIII. évfolyam 6. szám. Az európai katolikusok lapja 2001. június, „A niklai feldúlt kripta” című írásából illendő lett volna az igazságból – az egy nappal későbbi, kommunizmus áldozatainak emléknapja miatt – egy rövid részletet idézni is: "... Ezt a kriptát az orosz csapatok feldúlták. A koporsókat felfeszítették, a középső legdíszesebb tölgyfakoporsót, amelyben a költő csontjai nyugodtak kiborították, elvitték, kitették a kripta elé, és a burzsuj koporsóba egy orosz tetemet nyomtak bele. A költő csontjai szétszórtan hevertek s összekeveredtek családjának hamvaival két, az ő korát elért fiának csontjaival. S már évtizedek óta porladó csontjaival a Berzsenyi családfának. Ugyanekkor lőtték agyon a költő dédunokáját, Berzsenyi Zoltán orvost, a székesfehérvári kórházban, miközben magyar, német és orosz sebesülteket operált és gyógyított. ..." Be kellene még vallani, hogy ezügyben, a Szolzsenyicin sokat idézett, bölcs fogalmazása a reformkommunistáinkra is vonatkozik és még várat magára a számonkérésük.
kizökkentidő
2018. február 23. 13:55
Keserűek ezek a megemlékezések. A bűnösök büntetlenek maradtak, az agresszorok itt élnek közöttünk, újabb alkalomra várva.
Mindjárt
2018. február 23. 12:22
Ezt a megemlékezést hagyhatnák a nemzeti, kommunista és korrupció ellenes Jobbikra. Amikor a mocskos kommunista fidesz maffia emlékszik az nem megemlékezés hanem gúnyolódás hiszem a fidesz tele van mocskosnál mocskosabb kommunistákkal, a magyar hazafiakat gyilkoló Kádár diktatúra kegyeltjeivel.
KannibálTatárÚr
2018. február 23. 12:15
A rendszerváltás áldozataival is törődhetne.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!