Képek és szavak - Napi Maxima

2017. október 09. 09:47

A képek mélyebbre hatolnak, mint a szavak.

2017. október 09. 09:47
Ernst Jünger

Napi Maxima – Szalai Zoltán rovata

„A képek mélyebbre hatolnak, mint a szavak; nem kell őket lefordítani és közvetlenül hatnak. Az üldözött nem elpanaszolja fájdalmát, hanem megmutatja sebeit. Stigmatizál.”

Ernst Jünger: Az olló

 

Ernst Jünger (1895-1998) német író, filozófus, katona. A német konzervatív forradalom vezéralakja, hosszú életkora miatt az évszázad krónikásának is tartják. Az első világháború emlékének egyik leghitelesebb bemutatója. Az 1920-as évek végétől a globalizálódó világ tendenciáinak megírásán dolgozott, meglepően pontos előrelátással írja le az egyesült Európa és a globalizáció pozitív és negatív hatásait. Művében megalkotja a szabadság egy új meghatározását, amely a felvilágosodás szabadságfogalmának uralma ellenére a körülményektől függetlenül individuálisan megvalósítható.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csomorkany
2017. október 09. 13:24
Viszont a képek sokkal pontatlanabbak, és inkább a dolgok megmerevítése, mint a megváltoztatása irányába hatnak. Pl. arról, hogy hogyan legyen jobb csapat a Fradi, nem egy zöld-fehérre mázolt szurkolóval beszélnék, hanem egy halom öltönyös menedzserrel.
annamanna
2017. október 09. 12:28
Inkább gyorsabban vagy egyszerűbben. De nem mélyebbre, mert különben a Biblia nem szöveg volna; márpedig az mélyebbre hat, mint egy kép.
vendelin
2017. október 09. 10:56
Kár, hogy megtanultunk a képekkel is hazudni. Legyen az akár mozgó-, akár állókép.
még fokozza
2017. október 09. 10:51
Ezért rajzolgatott a falra az ősember és a Microsoft is a monitorra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!