Krisztusnál krisztusibb katolikusok

2017. szeptember 24. 17:31

Az a benyomásom, hogy a pápagyűlöletben az önmagukat legnagyobb katolikusoknak tartó egyének járnak elől. Olyan, magukat teológusoknak valló valakik, akik inkább a pápát hagynák el, semmint Krisztust, csakhogy megőrizzék katolikusságukat, nem törődve azzal, hogy, aki elhagyta a pápát, az elhagyta Krisztust is.

2017. szeptember 24. 17:31
Harmath Károly

„Különben az a benyomásom, hogy a pápagyűlöletben az önmagukat legnagyobb katolikusoknak tartó egyének járnak elől. Olyan, magukat teológusoknak valló valakik, akik inkább a pápát hagynák el, semmint Krisztust, csakhogy megőrizzék katolikusságukat, nem törődve azzal, hogy, aki elhagyta a pápát, az elhagyta Krisztust is, hiszen az Úr nem valamilyen tökéletes túlvilági lényt rendelt az egyház élére, hanem egy Pétert. Ők, a pápakioktatók, krisztusibbak Krisztusnál. Beleszagoltak valami kicsit a gyorstalpaló teológiába, s úgy gondolják, meghívást kaptak arra, hogy a Szentháromság tanácsadói legyenek. Mások valamit megtanultak a tollforgatásból s katolikus létükre azt gondolják, ezzel felhatalmaztattak arra, hogy a pápát ártó féreggé nyilvánítsák.

Ezeknek az önhivatott szentháromságos teológiai tanácsadóknak és az isteni mindentudást felülmúló katolikus írástudóknak azt ajánlanám, hogy olvassák el az evangéliumokat. Találnak bennük olyan beszámolókat, miszerint Jézus Krisztus egy egyszerű halászt választott ki arra a küldetésre, hogy Kőszikla legyen. Pedig neki is voltak hibái és gyöngeségei. Sőt Mesterét is megtagadta a szenvedés éjszakáján. De Urunk nem nevezte őt ártó féregnek. Nehezen hiszem, hogy az Úr tévedett volna ott a Genezáreti-tó partján vagy éppenséggel a Sixtusi kápolnában…”

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Moncso
2017. szeptember 25. 10:46
Köszönöm az írást. Nagyon kellett! ;)
Sulammit
2017. szeptember 25. 09:42
Kedves Károly! Mi hívő katolikusok, nem gyűlöljük a pápát! Nyilván vannak akik nem értenek vele egyet, egyes megnyilatkozásában. A pápa hit és erkölcs dolgában tévedhetetlen, teológiaiban, politikai vagy egyházjogiban, bizony nem. Ez pedig a te "gyorstalpaló" véleményed. "aki elhagyta a pápát, az elhagyta Krisztust is,"
Pneumaticus
2017. szeptember 25. 09:38
Atyám - ezt most a cikk szerzőjének címzem -, mocskos liberális fogás minden jó szándékú és alapvetően lojális kritikust is "gyűlölőnek" nevezni. Tudja, aki egyházi alapon nem fogadja el a homoszexualitást teljesen normális jelenségnek, már az is "gyűlölő". Kár, hogy Ön is beállt a sorba...
Sulammit
2017. szeptember 25. 09:11
Ha ártó féregnek nem is, de Jézus, Péter ama ötletére, hogy ne menjen fel Jeruzsálembe, ha előre tudja, hogy ott elfogják és megölik, azt mondta, hogy: "Távozz tőlem Sátán!" Ami ugye nem semmi mondat pláne, hogy előtte nevezte kősziklának és bízta rá az Egyházát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!