Félreértett zseni – Napi Maxima

2017. szeptember 28. 14:05

Nincsenek félreértett zsenik. Mindenki megtalálja a helyét az életben.

2017. szeptember 28. 14:05
Ernst Jünger

Napi Maxima – Szalai Zoltán rovata

„Nincsenek félreértett zsenik. Mindenki megtalálja a helyét az életben.”

Ernst Jünger: Kertek és utak (1940)

 

Ernst Jünger (1895-1998) német író, filozófus, katona. A német konzervatív forradalom vezéralakja, hosszú életkora miatt az évszázad krónikásának is tartják. Az első világháború emlékének egyik leghitelesebb bemutatója.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2017. szeptember 28. 20:24
is
kaltran
2017. szeptember 28. 18:53
Az idézet nem állja meg a helyét. Mert egyszerűen nem igaz. Milyen helymegtalálás volt például Márayé, Hamvas Béláé? Mintha a hatalom mint olyan nem szólt volna bele.... Csóri Sándor ír egy olyan parasztemberről, aki egész életében alig beszélt, aztán felakasztotta magát. Ám írt neki egy hosszú levelet. S ebben a levélben olyan bölcseleteket és szövegeket talált, hogy szinte elbújt szégyenében, annyira kicsinynek tartotta magát hozzá képest. Saize!
OberEnnsinnen
2017. szeptember 28. 17:35
„Nincsenek félreértett zsenik. Mindenki megtalálja a helyét az életben.” Ja, főként, ha - véletlen egybeesések folytán - sztár is lehet, bár csúnyácska a szentem: Barbra Streisand. Csak egy kérdés: ha keresztény, akkor is ez van? Félreértések ne legyenek: színésznőként nem rossz, sőt. De a nagyasszonyi szerep és ő... És ez csak a kezdet volt, amikor Hollywood úgy döntött: az antihős legyen a hős, a hős pedig a lúzer és így tovább. Ja, a relativizmus, hát az nagy úr, főként, ha az egyed-identitás aláásása a feladat és a cél. Így találja aztán meg mindenki a helyét az életben. De mi jöhet még, a celebség mekkora csúcsai, példaként, elsősorban a gyermeki gondolkodás megrontására? Ki tud több párolgó szart elfogyasztani élő adásban? reklámok villogása közepette...
reginaaolsen
2017. szeptember 28. 14:39
Na és Fleto? Öszöd óta minden szavát félreérti mindenki.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!