Tapasztalt katonát talált Trump nemzetbiztonsági tanácsadónak

2017. február 20. 23:51

A katonai körökben nagy tiszteletnek örvendő H.R. McMaster altábornagy lesz Donald Trump amerikai elnök új nemzetbiztonsági tanácsadója.

2017. február 20. 23:51

Miután Michael Flynn-nek alig néhány hét után bizalomvesztés miatt távoznia kellett az amerikai elnök nemzetbiztonsági tanácsadói pozíciójából, Donald Trump H.R. McMaster altábornagyot választotta ki a posztra.

McMaster sajtóhírek szerint nagy tekintélynek örvend az amerikai hadseregben intellektuális felkészültsége és stratégiai gondolkodása miatt. 1991-ben sikeres akciókkal harcolt az iraki háborúban, tevékenységét könyvekben is megörökítették. Az ezredfordulón Irakkal kapcsolatos katonai stratégiákon gondolkodott. Az utóbbi időszakban az USA Iszlám Állammal kapcsolatos stratégiáját kritizálta, mondván: nem foglalkoznak eleget a térség valódi politikai berendezkedésével.

Az altábornagy szerint az Egyesült Államoknak újra meg kell alkotnia egy nagy stratégiát arra vonatkozólag, mik is az USA külpolitikai és nemzeti céljai, hogy ez alapján szülessenek tervek a jövőre nézve. McMaster tisztában van a cyber-hadviselés és a jövőbeli háborúk lehetséges kihívásaival. Véleménye szerint az amerikai hadsereg létszáma veszélyesen alacsonyra, egymillió fő alá csökkenhet, ami nem lenne elég a közeljövő kihívásaival való szembenézésre, így a további leépítések helyett a hadsereg erősítésére lenne szükség.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sötétbenbújkálóellenforradalmár
2017. február 22. 20:38
Erre csak egy Trump képes. Nézzük el neki, hogy nem ismeri Pintér Sándort.
gonterl
2017. február 22. 07:51
Mi Magyarok szeretjük a Mekk Mestert!
Vampire
2017. február 21. 12:59
Bizakodjunk,hogy nem kebelezik be a 'neoko(h)nok'.A neve alapján skót származék.Van esély..
gabor7th
2017. február 21. 09:12
Kár, hogy nemzetbiztonsági ügynek tekintik, hogy még a szövetségeseiktől is ellopják neten keresztül az üzleti titkokat... Pl. ezért se kéne digitális gazdaságot építeni, mert átjáró ház lenne a többi országnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!