Teljes biztonságot ad egy kenőcs a Lyme-kór ellen

2017. január 08. 04:14

Bár az idei kemény tél remélhetőleg megritkítja a kullancsokat, azért a minden ötödikben jelenlévő Lyme-kórt okozó baktérium még továbbra is veszélyt jelent az emberre.

2017. január 08. 04:14

Biztató újdonság viszont, hogy egy új módszerrel az első vizsgálatok szerint teljes bizonyossággal elkerülhető a megbetegedés.

Egy egyszerű antibiotikumos krém 100 százalékos hatékonysággal akadályozta meg a Lyme-kór kialakulását – írja a TheLocal egy osztrák tanulmányra hivatkozva. 1000 páciensből egy sem lett beteg.
 
A Lyme-kór kullancscsípéssel terjedő fertőzés. Elsősorban (bár nem minden esetben) bőrelváltozással jár, ami kezelés nélkül akár hónapokig vagy évekig is látható marad. Előfordulhatnak továbbá influenzaszerű tünetek, ritkábban láz, szívritmuszavar vagy akár bénulás is felléphet.
 
A tanulmány szerint a kór egyre inkább terjed Európában. Évente 200 ezer új esetet jegyeznek fel. Bár a betegség szinte minden esetben gyógyítható, a hangsúly a megelőzésen van. A Bécsi Egyetem tudósai szerint az antibiotikumos krém 100 százalékos hatékonysággal előzi meg a Lyme-kór kialakulását, amennyiben a csípés utáni 72 órában napi kétszer használják.

 

*Az anyag megjelentetését a Splendidea Communications Kft. támogatta

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!