Putyin és Erdoğan az USA és az ENSZ nélkül rendezné a szír helyzetet

2016. december 16. 16:07

Szíriai béketárgyalásokat szervez Vlagyimir Putyin orosz és Recep Tayyip Erdoğan török elnök, viszont az USA-t és az ENSZ-t nem hívják meg – írja a Reuters. A tárgyalásokra Kazahsztánban kerülhet sor az orosz elnök szerint, a szír fegyveres ellenzék felé a törökök közvetítenek.

2016. december 16. 16:07

Vlagyimir Putyin orosz és Recep Tayyip Erdoğan török elnök az ENSZ és az USA meghívása nélkül tárgyalna a szíriai polgárháború rendezéséről – írja a Reuters. Putyin Tokióban beszélt arról, hogy az egész ország területére kiterjedő tűzszünetet kéne hirdetni, ez ügyben pedig török közvetítés segítségével már tárgyalnak a fegyveres ellenzékkel. A váratlan lépéssel a Reuters szerint Oroszország közel-keleti jelenlétét akarja megerősíteni, míg Törökország nagyhatalmi státusát építi.

A béketárgyalásokra a rezsim és az ellenzék között Kazahsztán fővárosában, Asztanában kerülne sor az orosz elnök szerint. A Reuters emlékeztet, hogy a NATO-tag Ankara és Moszkva együttműködése csak az utóbbi időben ilyen felhőtlen, hiszen tavaly még egy Törökország fölött lelőtt orosz repülőgép miatt marakodtak a felek – viszont mindkét oldalnak elege lett az eredménytelen tárgyalásokból az Obama-kormánnyal.

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egy genetikusanalattvaló
2016. december 17. 23:59
"A váratlan lépéssel a Reuters szerint Oroszország közel-keleti jelenlétét akarja megerősíteni, míg Törökország nagyhatalmi státusát építi." Itt a példa megint. Törökországot is az USA tette naggyá, geopolitikai pozíciója miatt. Mint látjuk, Erdogan is önjáróvá vált. Ez már nem tetszik a gazdinak. Nem jött össze a puccs sem, pedig nem kétséges a háttér. A Fekete-tenger térségében az USA most román csatlósának bázisait próbálja használni. Ez azért nem biztató rendezés Putyinnal és Erdogannal. Ha kihagyják az USA-t, nem sok jó várható Szíriában.
Zoli16
2016. december 16. 19:52
Izraelt kellene odadobni az araboknak, lenne öröm, boldogság.
Sir Galád
2016. december 16. 19:46
Béketárgyalások=) pfff most osztják fel az országot..
választópolgár
2016. december 16. 18:36
Fordul a kocka. Ez lesz tramp első próbatétele.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!