Családbarát Gyermekszív Központ

2016. december 15. 12:42

Banki segítséggel családbaráttá alakították a budapesti Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet Gyermekszív Központját. A 21 millió forintos támogatással a jövőben lehetőség nyílik arra, hogy a nők beteg gyermekeik mellett lehessenek a kezelés idejére.

2016. december 15. 12:42

Csányi Sándor, az adományozó OTP Bank elnök-vezérigazgatója az átadáson azt mondta, a kórházba kerülés, egy szívműtét hatalmas megrázkódtatás a gyermekeknek, ilyenkor még inkább szükségük van szüleik közelségére, támogatására, hogy legalább az elszakadás lelki terheit ne kelljen elviselniük. Ilyen és néhány hasonló esetben, ha lehetőség van rá, az OTP Bank megpróbál segíteni – tette hozzá.

A bank 21 millió forintos támogatásával a Gyermekszív Központ épületének eddig használaton kívüli szintje alakult át, de korszerűsítették a már korábban működő osztályt is. A beruházásnak köszönhetően megoldódott a kórház régóta fennálló helyproblémája. A csecsemőknek és kisgyermekeknek fenntartott kórtermekbe a szülőknek fotelágyak, valamint tévék kerültek, mindkét szinten fürdőszobákat és étkezőket, az új részlegen nővérpultot alakítottak ki.

A kardiológiai intézet gyermekszívközpontjában évente ötszázan esnek át szívműtéten és csaknem négyszázan szívkatéteres beavatkozáson. Eddig a kórházi tartózkodás időszaka alatt az országos ellátást nyújtó, negyvenágyas központban tizenkét szülőnek tudtak elhelyezést biztosítani az intézet területén található anyaszállóban, a beruházásnak köszönhetően harminckettőre bővült a helyek száma.

(MTI)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!