Kókázott Rogán, de végül elismerte: hibázott helikopter-ügyben

2016. október 10. 21:12

„Számomra ennek az ügynek van egy tanulsága. Hogy politikus magáncélból soha nem használhat helikoptert, akkor sem, ha ezt a felesége megengedheti magának. És hozzáteszem, igen, hibáztam, ami miatt most önök leszedik rólam a keresztvizet.” – nyilatkozta Rogán Antal parlamenti felszólalásában.

2016. október 10. 21:12

Ha helikopterügyben egy szocialista képviselő kritizálja, akkor elég lenne annyit felelnie, hogy Kóka János – nyilatkozta Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője, aki miniszteri rangban a miniszterelnök kabinetfőnöke. 

Bangóné Borbély Ildikó (MSZP) kérdésére a miniszter egyúttal elismerte: hibázott, hiszen politikus magáncélból soha nem használhat helikoptert, még, ha azt a felesége meg is engedheti magának – látható az ATV videóján. Alább közöljük a szöveg leiratát.

Rogán Antal számára a sok számonkérés után nem volt világos, hogy „ebben a helyzetben ki az aki parasztul viselkedik és kinek kellene a szavaiért bocsánatot kérnie”. A miniszter éppen ezért az udvariasságot kérte számon a kérdező Bangónén: „Az én feleségemről úgy beszélt, ahogy nemhogy egy nőnek nem illik beszélnie egy másik nőről, de szerintem senkinek sem, tisztelt képviselő asszony”.

A fideszes politikus hozzátette: „Azt viszont mondhatnám, hogy Ön, mint az MSZP képviselője engem helikopter-ügyben kritizál, elég lenne annyit mondanom, képviselő asszony: Kóka János”. Rogán azonban nem akarta az ügyet ennyivel elengedni: „Számomra ennek az ügynek van egy tanulsága. Hogy politikus magáncélból soha nem használhat helikoptert, akkor sem, ha ezt a felesége megengedheti magának. És hozzáteszem, igen, hibáztam, ami miatt most önök leszedik rólam a keresztvizet. Ezt megtehetik minden további nélkül.”

És persze a felszólalás végéről sem maradhatott el a kókázás: „De azt hadd tegyem hozzá, hogy arra büszke vagyok, hogy egy olyan kormány tagja vagyok, amely a minimálbér emelésében és a munkanélküliség megszüntetésében lényegesen többet tett, mint az a kormány, amelyet annak idején Ön támogatott és amelynek Kóka János minisztere volt”.

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukagyerek
2016. október 11. 13:56
Hát nem furcsa, hogy ezeknek a posztkomcsi politikusoknak (mindegyiknek) milyen ügyes, sikeres feleségük van? Szinte mindegyik egy-két éven belül vált milliárdossá - a "vállalkozásaik" révén. A rájuk szavazó fax birka meg a küszöböt rágja. Meg is érdemli!
kukagyerek
2016. október 11. 11:45
Tony! Nyomorban tartjátok a fél országot, miközben milliárdokat tapsoltok el a luxus rongyrázásaitokra. Van még "arcod" az emberek szeme elé kerülni? Bukta - 2018 !!!
kukagyerek
2016. október 11. 11:39
„De azt hadd tegyem hozzá, hogy arra büszke vagyok, hogy..." ---------- Vastag bőr, az bizony vastag bőr!
Selamat
2016. október 11. 10:17
Én soha válaszoltam volna a prolik irígységre, hogy hibáztam, mert semmi közük hozzá, hogy repülök, vagy gyalogolok egy esküvőre. Viszont, addig míg hivatalban lennék, nem is repkednék helivel, mert tudom, hogy sok még az írigy proli, akik mindenre ráhörögnek, ami nem fér bele abba szoclializmusba beragadt egybites agyukba. Ezeknek az nem számít, hogy a keresztgyerekük is már helikopteres szülinapot tart, de az igen, hogy egy politikus ne azzal rohangáljon a magánéletében.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!