Imaláncot indítottak Orbánért

2016. október 31. 17:48

„Az Úr legyen előtted, hogy a jó utat mutassa néked! Az Úr legyen melletted, hogy téged karjába zárjon és megvédjen a veszedelmektől! Az Úr legyen mögötted, hogy megvédjen a gonosz cselvetésétől” – így kezdődik az az ima, amit Kühár Ede Rómában élő bencés szerzetes írt Orbán Viktorért. Az imalánchoz csatlakozóknak fél éven át minden nap öt percig kell a kormányfőért imádkozniuk.

2016. október 31. 17:48

Imát írt Orbán Viktorért Kühár Ede Rómában élő bencés szerzetes: egyúttal imalánc is indult. A csatlakozóknak fél éven át minden nap öt percig kell Orbánért imádkozniuk. Az ima így kezdődik: „Az Úr legyen előtted, hogy a jó utat mutassa néked! Az Úr legyen melletted, hogy téged karjába zárjon és megvédjen a veszedelmektől! Az Úr legyen mögötted, hogy megvédjen a gonosz cselvetésétől”.

Az Új Szó megszólaltatott több felvidéki magyart, köztük papokat, akik már csatlakoztak az imalánchoz. Az ipolysági Varga János például úgy vélte: „Orbán Viktor különleges politikus, és azért van sok ellensége, mert a keresztény Európát védi a liberálisokkal, a szabadkőművesekkel és az unióval szemben. Szüksége van az imáinkra, hogy az Úr adjon neki erőt a valódi értékekért vívott harchoz.

Szlovákiában az ipolybalogi plébános, György Ferenc indította a láncot, aki Ausztriából kapta az imát. „Már Szent Pál is megírta: tartsatok könyörgéseket, imádságokat, esedezéseket és hálaadásokat minden emberért: a királyokért és minden feljebbvalóért, hogy békés és csendes életet élhessünk, telve istenfélelemmel és tisztességgel” – mondta a pap az Új Szónak.

Egy másik plébános és egyházjogász, Szlávik Antal a lapnak arról beszélt: az ilyen imaláncokhoz nem szükséges az egyház jóváhagyása, és bárkiért lehet imádkozni. Ettől függetlenül Szlávik nem tud arról, hogy a hívek tömegesen bekapcsolódtak volna az imaláncba. „Az ima magánügy, aki akar, részt vesz benne, aki nem akar, annak sem kell provokációt látnia benne” – tette hozzá.

A Szlovákiai Püspökök Konferenciája a lap megkeresésére elmondta: magánkezdeményezésnek tartják az imaláncot.

Összesen 551 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
írmag
2019. november 10. 16:16
Nálunk a kis és nagy kukákat hetente ürítik, felétek ez hogy megy?
kukagyerek
2019. november 10. 16:15
Seggnyaló lárva vagy!
írmag
2017. július 16. 22:40
Nincs csodálkozni való a sötétségen, hiszen ateista, matérialista alapon nincs magyarázatotok a lelkületre, a lélekre. Az ima szövege: „Az Úr legyen előtted, hogy jó utat mutassa néked! Az Úr legyen melletted, hogy téged karjába zárjon és megvédjen a veszedelmektől! Az Úr legyen mögötted, hogy megvédjen a gonosz cselvetésétől! Az Úr legyen alattad, hogy felfogjon, ha leesel! Az Úr legyen tebenned, hogy megvigasztaljon ha szomorú vagy! Az Úr legyen körülötted, hogy megvédjen, ha mások rád rontanak! Az Úr legyen fölötted, hogy megáldjon téged! Így áldjon meg téged a jóságos Isten ma, holnap és minden időben! Ezt imádkozzuk Önért miniszterelnök úr, nagyon sokan. Isten segítse!” (ugye, hogy az ima megérthető)
balbako_
2017. június 21. 10:23
Stimmel, de ez nem ima és nem Orbánra vonatkozik. Pósa Lajos nem is ismerhette....(Igaz magát és Vonát sem, de magukra pont illik is!)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!