Áttörés a veleszületett szívbetegségek kutatásában

2016. október 19. 20:46

A kutatók rájöttek, hogy a magzat szíve jóval korábban kezd dobogni, mint azt eddig hitték.

2016. október 19. 20:46

Az Oxfordi Egyetem csapata, amelyet a British Heart Foundation (BHF) támogat, olyan kutatási eredményt ért el, mely akár áttörést is jelenthet a veleszületett szívbetegségek kezelésében, megelőzésében. Kiderült, hogy a magzatnak a fogantatást követő 16. napon dobban meg először a szíve, vagyis körülbelül 5 nappal korábban, mint azt eddig hitték.

Paul Riley professzor, a kutatócsapat vezetője elmondta, hogy a fejlődés során az elsőként kialakuló szervünk a szív, mely a keringést működteti az embrióban. A jelenleg is zajló kutatások a szívfejlődés legelső fázisát, valamint az azt szabályozó genetikai hátteret vizsgálja. A szakértők feltételezik, hogy az új ismeretek birtokában megelőzhetővé válhatnak majd egyes veleszületett szívproblémák is.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!