Habonyról kérdezett a pap, eltiltották a nyilvános szerepléstől

2016. július 15. 17:30

Eljárást indított Udvardy György pécsi megyéspüspök Cseh Péter atya ellen, aki videóblogjában azt kérdezte Orbán Viktortól: Kicsoda Habony Árpád? Az eljárás idejére a kisegítő lelkészt eltiltottak minden nyilvános szerepléstől.

2016. július 15. 17:30

Cseh Péter atya videóblogjában azt kérdezte Orbán Viktortól: Kicsoda Habony Árpád? Ezután dr. Udvardy György pécsi megyéspüspök eljárást indított a kisegítő lelkész ellen, akit az eljárás ideje alatt minden nyilvános szerepléstől eltiltott. Alább változtatás nélkül közöljük a Válasz.hu által idézett nyilatkozatot:

„A Pécsi Egyházmegyében kisegítő lelkészi szolgálatot teljesítő Cseh Péter Mihály írott és elektronikus médiumokban, internetes közösségi oldalakon és blogokban huzamos ideje tevékenykedik. Emiatt püspökétől többször kapott szóban és írásban útmutatást, szükség esetén figyelmeztetést nyilvános tevékenységének fórumait, stílusát és tartalmát illetően.

Cseh Péter Mihály a világos útmutatásoknak nem vagy nem megfelelő módon tett eleget, ezért az ügyben dr. Udvardy György megyéspüspök úr előzetes vizsgálatot indított, és a botrányok megelőzésére Cseh Péter Mihályt az eljárás idejére minden nyilvános papi működésétől a mai nappal eltiltotta. További tájékoztatást a vizsgálat lezárulta után tudunk adni.”

Összesen 127 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2017. június 08. 22:05
Ezek mindenhová beszivárognak?
2017. április 26. 13:47
Szerintem téged kellene kirúgni, természetesen a vélemény szabad láblendítéssel!
2017. április 26. 13:46
Te meg Habonyt, középen lentebb.
2017. április 26. 13:46
Luther szerint Paffen sollen beten und nicht regieren, amivel akár egyet is lehetne (részben) érteni, még akkor is, ha ő ezt némileg másként is értelmezhette. Ha azonban abból indulok ki, hogy mindenkinek állampolgári joga bárminemű kérdéseket megfogalmazni, akkor nem látom be, miért ne tehetné meg ezt egy katolikus pap? Az indulati agygörcsöket pedig megelőzendő, vallását nem gyakorló református vagyok. Pont.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!