Lázár: Soros György áll az amerikai kritikák mögött

2016. május 19. 15:01

Lázár János szerint Soros György aktívan is kész fellépni az egyik „legveszélyesebbnek tekintett európai politikai ellenfele”, az Orbán-kormány ellen. A Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta: Soros áll az Amerikából érkező kritikák mögött, de Barack Obama hitet tett a bevándorlás fontossága mellett.

2016. május 19. 15:01

Soros György magyar származású amerikai üzletember állhat a Magyarországot elítélő amerikai nyilatkozatok mögött – erről beszélt Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján. A tárcavezető felidézte: Barack Obama amerikai elnök a közelmúltban Európában hitet tett a bevándorlás fontossága mellett. Az Index arról ír, hogy Lázár szerint az Egyesült Államoknak az az érdeke, hogy Európában egyre több muszlim legyen. Az Obama-féle meggyőződésnek pedig Soros György az egyik fő „zászlóvivője”, az üzletember ugyanis többször is úgy nyilatkozott, hogy bevándorlókat kellene telepíteni Európába – mondta Lázár János.

A magyar kormány meggyőződése – folytatta –, hogy Soros György, a demokrata párt egyik befolyásos támogatója, a Clinton-házaspár mecénása mindent megtesz annak érdekében, hogy „helyet csináljon” a nézeteinek. A Miniszterelnökség vezetője szerint ezért arra lehet számítani a következő időszakban, hogy Soros György aktívan is kész fellépni az egyik legveszélyesebbnek tekintett európai politikai ellenfele, az Orbán-kormány ellen.

Orbán Viktor 2017 februárban kezd konzultációt az államfőválasztásról

Orbán Viktor 2017 februárjában kezd széles körű konzultációt arról, hogy pártelnökként kit javasol az államfői tisztségre a Fidesz-frakciónak – közölte Lázár János csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján. A Miniszterelnökséget vezető miniszter kifejtette: a Fidesz alapszabálya értelmében a kormánypárt mindenkori elnökét illeti a jog, hogy javaslatot tegyen a képviselőcsoportnak.

Lázár János utalva arra, hogy két köztársasági elnök választás idején is a Fidesz frakcióvezetője volt, kijelentette: hosszú, alapos, körültekintő konzultáció előzte meg mindkét javaslatot.

Jövő héten dönt a kormány a fővárosi pályaudvarokról

Jövő heti ülésén dönt a kormány a Nyugati, a Déli és a Kelenföldi pályaudvar sorsáról – közölte a Miniszterelnökség vezetője csütörtöki sajtótájékoztatóján. Lázár János azt tűzte célul, hogy jobb és biztonságosabb legyen a közlekedés, a zöldfelületek aránya pedig nőjön. A Nyugati pályaudvarral kapcsolatban emlékeztetett, hogy a „Nyugati liget” terve alapján egy jelentős zöldfelület kötné össze a pályaudvart és az állatkertet.

A Délinél a bezárás lehetőségét vizsgálja a kabinet. Erről a múlt héten azt mondta, hogy a bezárás csak akkor történhet meg, ha a pályaudvart ki tudják váltani, például a kelenföldi fejlesztésével. Szintén jövő szerdán határoz a kormány a földárveréseken befolyt pénz, mintegy 240 milliárd forint felhasználásáról – közölte a miniszter.

Összesen 170 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szívemből magyar
2016. május 20. 13:04
Mindig muszlim bevándorlókról beszélnek, nagyrészt jogosan, ugyanakkor én kongói keresztény bevándorlókat se látok szívesen Magyarországon.
BőröndÖdön
2016. május 20. 08:14
Háát,ez a magyar virtus páratlan...
Gregorius
2016. május 19. 22:20
Zavaros dolog ez. Az USA pontosan tisztában van azzal, hogy természetes szövetségesei a hasonló keresztény kultúrán alapuló államok, vagy alakulatok, így az Unió is. A muszlimokban ők sem bíznak nagyon, Ázsia gazdasági ereje pedig rohamosan nő, csak úgy maradhatunk elől (fent), ha valamilyen formában összefogunk, távlatokban még Ausztráliát és Dél-Amerikát is bevonva.
Tintamin
2016. május 19. 21:41
Ennyire fájdalmasan hülyének tűnik a magyar, hogy ezt bevegye???????
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!