Hűtlen kezelés: az Együtt feljelenti a jegybank alapítványait

2016. április 23. 11:08

Az Együtt szerint egyértelmű, hogy a Fidesz adóforintokból építi és finanszírozza saját sajtóbirodalmát. A párt a jegybanki alapítványok pályázatai miatt feljelentést tesz. Pénteken derült ki: a VS.hu-t és az Origót is kiadó New Wave Kft. a jegybank által létrehozott Pallas Athéné alapítványoktól 501 millió forint támogatást kapott.

2016. április 23. 11:08

Hűtlen kezelés miatt feljelentést tesz az Együtt – a Korszakváltók Pártja a VS.hu kiadójának félmilliárdos jegybanki alapítványi támogatása miatt – közölte a párt az MTI-vel szombaton. Azt írták, a VS.hu-t és az Origót is kiadó New Wave Kft. a jegybank által létrehozott Pallas Athéné alapítványoktól 501 millió forint támogatást kapott, a cég mögött Szemerey Tamás áll, aki Matolcsy György jegybankelnök unokatestvére. Ezért az Együtt felszólítja Szemerey Tamást, hogy fizesse vissza a Pallas Athéné alapítványoktól kapott 501 milliós támogatást.

Az Együtt szerint egyértelmű, hogy a Fidesz adóforintokból építi és finanszírozza saját sajtóbirodalmát, és felháborító, hogy ezt úgy teszik, hogy közben saját rokonaikat és családtagjaikat is jól megfizetik.

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
matschka
2016. április 23. 13:17
Helyes!
Kvasztics Fedor
2016. április 23. 13:10
Simor András idején még szent volt a jegybanki függetlenség. Most miért nem az?
Harangláb
2016. április 23. 13:03
A nyilas érzelmű házmesterek nem jelentettek fel annyit '44-ben, mint ez a szélhámos banda...
Mich
2016. április 23. 12:47
libsibolsi-logika: Meg kell szüntetni az MNB-alapítványokat - mert azok pályázatain libsibolsik is nyerhetnek... :)))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!