Bérfütyülők: egymásra fújnak az erdélyi magyar pártok

2016. március 11. 14:07

Az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) „bérfütyülőinek” tulajdonítja az Magyar Polgári Párt, hogy elnökét kifütyülték a székely szabadság napján tartott demonstráción. „Pártrendezvénnyé silányítva a székely szabadság napját nem csak a székely vértanúk emlékét gyalázták meg, de az autonómia ügyét is kompromittálták” – írta a párt.

2016. március 11. 14:07

A Magyar Polgári Párt (MPP) az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) „bérfütyülőinek” tulajdonítja, hogy elnökét, Biró Zsoltot kifütyülték a székely szabadság napján tartott marosvásárhelyi tömegdemonstráción. Az MTI-hez eljuttatott pénteki közleményében a párt megütközésének és felháborodásának adott hangot a székely szabadság napjának megzavarása kapcsán. Példátlannak tartotta, hogy éppen a magyar közösség soraiból „felbujtott provokátorok” zavarják meg a nemzeti ünnepet.

Elítéljük az Erdélyi Magyar Néppárt bérfütyülőinek magatartását, akik a marosvásárhelyi megnyilvánulásukkal felmérhetetlen kárt okoztak az autonómia ügyének” –áll a közleményben. Az MPP emlékeztetett arra, hogy a rendezvényt megelőző napokban az erdélyi politikai pártok képviselői közös nyilatkozatban tiltakoztak az erdélyi magyar közösségben félelmet keltő magyarellenes politikai lépések ellen, és kifejezték összetartozásukat és szolidaritásukat. A nyilatkozatban leszögezték: az autonómia szükségességének egységes kinyilatkoztatásán túl a megvalósítás részleteiről nem kívánnak egymással vitát folytatni a 2016-os választási év kampányaiban.

„Az autonómia ügyét is kompromittálták”

Mindennek ellenére, úgy tűnik, van, akiknek semmi sem drága. Pártrendezvénnyé silányítva a székely szabadság napját nem csak a székely vértanúk emlékét gyalázták meg, de az autonómia ügyét is kompromittálták” – fogalmazott az MPP közleménye. A párt ugyanakkor megköszönte mindazoknak a jóhiszemű résztvevőknek a fáradságát, akik személyes jelenlétükkel is fontosnak tartották kifejezni az autonómia iránti elkötelezettségüket. „A csőcselékként viselkedő bérfütyülőkkel szemben az ő magatartásuk a példaértékű!” – áll a Magyar Polgári Párt pénteki közleményében.

A marosvásárhelyi székely vértanúk emlékművénél tartott csütörtök délutáni megmozduláson Biró Zsoltot a rendezvényről intézményesen távol maradó Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) szövetségeseként fütyülték ki. A politikus a megírt beszédét félretéve kijelentette: „Ha a székely autonómiát a megosztás eszközévé tesszük, akkor az autonómia ügye biztos vesztésre van ítélve.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2016. március 12. 09:58
Na végre! Az anyaországi vs. külhoni Magyarok c. meccs után sikerült összehozni a az erdélyi vs. erdélyi Magyarok összetűzését is. Kádár és Cau elismerően csettint a túlvilágon. Viktorunk személyében tehetséges bomlasztót sikerült örökül hagyniuk.
Energetikus
2016. március 11. 15:04
biztos az egységért fütyültek a bölcs székelyek ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!