A Temesvár Társaság elítéltek és besúgók román állami kitüntetésének megvonását kéri

2016. március 10. 16:27

Azt kéri Klaus Iohannis román elnöktől a Temesvár Társaság nevű román civil szervezet a, hogy vonja vissza a Románia Csillaga állami kitüntetést többek közt azoktól, akik kommunista titkosszolgálati múlttal rendelkeznek. Az elnök múlt héten vonta vissza Tőkés László kitüntetését, amiért védhatalmi státust indítványozott Magyarország számára Erdély felett.

2016. március 10. 16:27

A Temesvár Társaság nevű román civil szervezet azt kéri Klaus Iohannis román elnöktől, hogy vonja vissza a Románia Csillaga állami kitüntetést azoktól, akiket jogerősen börtönbüntetésre ítéltek, vagy megállapították róluk, hogy besúgóként együttműködtek a volt kommunista titkosszolgálattal.

Az 1989-es romániai forradalom emlékét ápoló civil szervezet csütörtökön tette közzé azt a nyílt levelet, amelyet Florian Razvan-Mihalcea, a szervezet elnöke írt Klaus Iohannisnak. A dokumentumhoz mellékeltek egy hat nevet tartalmazó listát is, amelyen korábban börtönbüntetésre ítélt személyek neve szerepel, köztük Adrian Nastase volt román miniszterelnöké.

A civil szervezet a hét elején tiltakozott az ellen, hogy Iohannis visszavonta a múlt csütörtökön Tőkés László európai parlamenti képviselőtől a Románia Csillaga állami kitüntetést, amiért védhatalmi státust indítványozott Magyarország számára Erdély felett az Európai Parlamentben.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pollip
2016. március 10. 16:46
Tőkésnek nagyrabecsülésemet küldöm és ne sajnálja azt a Románia csillagát. Ő magyar csillag:-)))))
pollip
2016. március 10. 16:45
Igazuk van. Lehet, hogy Tőkés esete precedenst teremtett, hiába volt jogtalan.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!