Mi a Sátán kedvenc bűne az ördögűző szerint?

2016. január 04. 12:16

Akit megszáll a démon, az elveszti az öntudatát, furcsa nyelveket beszél és hatalmas ereje lesz – mondta egy interjúban a barcelonai érsekség exorcistája, Juan José Gallego atya, aki arról is beszélt, hogy szerinte mi az ördög kedvenc bűne.

2016. január 04. 12:16

Vajon fél-e egy ördögűző? Mi a Sátán kedvenc bűne? Ilyenekről kérdezgette a az El Mundo Juan José Gallego atyát, a barcelonai érsekség exorcistáját. 

Az atya elmondja: eleinte félt, amikor kilenc éve elkezdte ezt a munkát, hiszen ő is látta Az ördögűző című filmet, és bármikor, ha hátranézett, démonokat látott. De végül is az ördög is csak Isten teremtménye – ezzel vigasztalta magát.  

Az atya elmondta: amikor valakit megszáll az ördög, elveszti öntudatát, ismeretlen nyelveken szól, indokolatlanul erős lesz és hány. Praxisában egy kisfiúnak például minden éjjel felgyújtotta a pólóját az ördög, azt ajánlva, ha lepaktál vele, véget vet az ilyen kínzásoknak.  

Gallego atya hozzátette: a New Age-hez kapcsolódó praktikák és a jóga nagy lépés lehet a megszállottság felé, de például a függőségek is egyfajta „megszállottságot” jelentenek.

 

Összesen 108 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fahrenheit 451
2019. november 23. 15:32
a kicsiny hitű egyházfiaknak az a bajuk a jógával, hogy egyház nélkül akar eljutni Istenhez.. de ez még sosem zökkentette ki a kétmilliárd keresztényt.. https://hu.wikipedia.org/wiki/J%C3%B3ga
Fahrenheit 451
2019. november 23. 15:29
"a jóga nagy lépés lehet a megszállottság felé" az exorcizmus nagyobb..
Kiscsillag
2018. január 08. 23:51
"Aki imádkozik, és védelmet kér Istentől, aki segítséget kér a Szűzanyától és Szent Mihálytól, az biztonságban van." Minek kell segítséget kérni a Szűzanyától és és Szent Mihálytól? Emberek voltak, teremtmények mint mi, már meghaltak, halottak. A katolikusok által kinevezett szentekhez szóló ima egyenlő a halottidézéssel, amit a Szentírás kifejezetten tilt.
ancilla
2016. augusztus 03. 02:25
Jól van, kicsim. Nyugi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!