Az MSZP szerint a Fidesz visszahozta a koncepciós pereket

2016. január 14. 13:42

Schwartz Béla, Ajka szocialista polgármestere szerint a Fidesz visszahozta a koncepciós perek gyakorlatát Magyarországon. A polgármester azután mondta ezt, hogy felmentette a bíróság egy öt éve húzódó perben. A politikust jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel és zsarolással vádolták.

2016. január 14. 13:42

A szocialista Schwartz Béla szerint a Fidesz visszahozta a koncepciós perek gyakorlatát Magyarországon. Az ellenzéki politikus, Ajka polgármestere csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján értékelt így azt követően, hogy kedden bűncselekmény hiányában felmentette a Veszprémi Törvényszék a jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és zsarolás bűntettében ellene emelt vádak alól.

Azt mondta, jó lenne, ha Magyarország végre észrevenné, hogy a Fidesz koncepciós perek és eljárások gyakorlatának sorozatával próbálja lejáratni, „kicsinálni” politikai ellenfeleit. Nagy nyilvánosság előtt megvádolnak valakit, bemocskolnak ártatlan embereket, majd több éves eljárás után az illetőt csendben felmentik, de ez már jóval kisebb hírverést kap. Ez ma bárkivel megtörténhet, ha hagyják – mondta a szocialista politikus.

Schwartz Béla szerint mivel az emberek negyedszer választották meg Ajka polgármesterének, szálka a Fidesz szemében, és „az ügyészség kitalálta”, hogy megvádolják hűtlen kezeléssel és zsarolással. Pere öt évig tartott, emellett 22 eljárást indítottak ellene – ismertette.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
áfonya
2016. január 18. 16:32
KÉZ KIBUJT A BILINCSBŐL .
terembura
2016. január 14. 20:07
Ez nagyjából helyes értékelés. A koncepciós per emlegetése hülyeség, annak a lényege éppen az, hogy az ítélet is megvan előre. Azt viszont szintén hülyeség lenne tagadni, hogy az ügyészség számos esetben politikai megrendelést hajt végre.
Csigorin
2016. január 14. 20:06
"azt követően, hogy kedden bűncselekmény hiányában felmentette" no meseljenek csak, hany koncepcios per vegzodott felmentessel? apatokfasza az.
GV0917
2016. január 14. 18:43
Ha liberál-bolsi, vörösbetűs, szivárványos ,TASZ-os, anarchista, aszociális stb alakokat bár milyen ügyben bíróság elé idézik, az KONCEPCIÓS PER! Lehet, hogy igazuk van, mert normális ember csak köp egyet, mikor ezek a vélt, vagy valós elkövetők kifejtik nézetüket- ami az estek 99,9 %-ában a kormányoldal funkcionáriusait, civil résztvevőit, vagy szimpatizánsait ilyen, vagy olyan formában megsérti. Még legenyhébb a fasiszta-antiszemita reláció......
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!