A várba költözik a Belügyminisztérium és az NGM

2015. november 25. 08:54

A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint a várba költözik két minisztérium: az NGM a Mátyás-templom mellé a Szentháromság térre a Magyar Nemzeti Levéltár épületébe, a Belügyminisztérium pedig az Országház utca 28-32., illetve az Úri utca 49-51. szám alatti ingatlanegyüttesbe.

2015. november 25. 08:54

A Belügyminisztériumot (BM) és a Nemzetgazdasági Minisztériumot (NGM) budai Várnegyedben helyez el a kormány, az erről szóló határozat a keddi Magyar Közlönyben jelent meg. A Belügyminisztérium a Budapest I. kerület, Országház utca 28-32., illetve az Úri utca 49-51. szám alatti ingatlanegyüttesbe költözik, míg a Nemzetgazdasági Minisztérium a Szentháromság tér 6. szám alatti ingatlanban kap helyet. A kormány felkérte a Miniszterelnökséget vezető minisztert, hogy folytassa le a szükséges egyeztetéseket a Magyar Tudományos Akadémia elnökével az érintett ingatlanok tulajdoni helyzetének rendezéséről.

A kormány a nemzeti fejlesztési minisztert pedig arra kötelezte, hogy tegye meg a szükséges intézkedéseket a Belügyminisztérium felszabaduló állami tulajdonú ingatlanjai értékesítésére, illetve hasznosítására, azzal a kikötéssel, hogy mindkettő az állam számára legelőnyösebb feltételekkel történjen. A határozat kitér arra is, hogy a Szentháromság tér 6. szám alatti, egykori pénzügyminisztériumi épületet eredeti állapotában kell helyreállítani, és gondoskodni kell az ott működő Magyar Nemzeti Levéltár elhelyezéséről is.

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mucsay
2015. november 25. 16:14
ráadásul most hogy az amikat kitettük a barbecue-zós partibunkerükből (aka táncsics-börtön), talán a légkör is tisztább lenne ott mint a szabadság tértől egy köpésre, ha értitek... igen, a lehallgatások nem félek hogy nem oldják meg, de dolgozzanak meg a pénzükért
mucsay
2015. november 25. 16:01
hát, inkább a kormány mint a szociológiai int. meg a MTA. ja, hogy ők már odaköltöztek, gondolom az 50es években...
Gregorius
2015. november 25. 11:50
Egy minisztérium jellemzően az ügyintézők kétszemélyes szobáiból, a főnökség nagyobb helyiségeiből, valamint a különböző méretű tárgyalókból áll. Mindenütt ki kell építeni a megfelelő internet és belső hálózati rendszert, beleértve a telefonokat, légkondit is. Arra lennék csak kíváncsi, hogy ezek, a kinézett helyeken mennyire állnak rendelkezésre, mert sokszor egy új épület olcsóbb, mint egy régebbi alkalmassá tétele.
Szúnyog
2015. november 25. 11:37
Ostobaság, nem jó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!