Hol volt Sólyom, amikor?

2015. augusztus 15. 12:32

A magyar közélet egyik rákfenéje a kiszámíthatóság: gyakorlatilag előre sejthető, ki min és milyen hangsúllyal fog felháborodni, ki miről mit fog éppen mondani.

2015. augusztus 15. 12:32
Lakner Dávid

A magyar közélet egyik rákfenéje a kiszámíthatóság: gyakorlatilag előre sejthető, ki min és milyen hangsúllyal fog felháborodni, ki miről mit fog éppen mondani. Ki kiált majd kettős mércét, ki emleget fel múltbéli sérelmeket. Ki hirdet demokratikus/nemzeti harcot, ki szólal fel a populizmus ellen. Sólyom László azon üdítő kivételek közé tartozik, akik önjáró módon általában végiggondolják, mit tegyenek, ezzel pedig alkalmasint meg is lepik a közvéleményt. Nem lehet előre leírni, minek kapcsán emel majd szót mondjuk következő aszófői beszédében.

Menekültes akcióját sem lehetett előre sejteni. Voltak, akik örültek is neki, a Népszabadság vezércikket szentelt Sólyom segítségének – míg a CÖKA ezúttal elhatárolódott. Aztán meglehet, legközelebb megint a baloldal veszi majd elő, hogy miért nem viselkedik a rendszer kérlelhetetlen ellenzékeként. A kritikák egy részének pedig lehet alapja, másoknak kevéssé (mert igenis felszólalt a romagyilkosságok kapcsán, és meglátogatta a kislétai lányt is), de a heves indulatok mintha azt sugallnák: Sólyom László az elmúlt huszonöt év egyik legnegatívabban megítélhető köztársasági elnöke/közjogi méltósága. Ez pedig közel sincs így.

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
néhai Ch.Pilot
2015. augusztus 16. 11:35
A Simicska-csicska "Magyar" Nemzet színvonala egyre meredekebben zuhan. HírTV dettó.
Szacsics
2015. augusztus 15. 21:30
Csak ennek a sötét metálos Laknernak (tényleg, nem a Hammerworld-től igazolt át Laliékhoz?) van még az emlékezetében ez a szerencsecsomag Sólyom, amúgy már senkit nem érdekel.
tango47
2015. augusztus 15. 18:16
Az "eredendő bűn", a hatalomátmentés gyakorlatilag az ő személyéhez fűződik. Alkotmánybírókéne elgázolt mi8nden olyan törekvést, ami kísérletet próbált tenni egy igazságos rendezés irányába. Ezért én abszolut negatív figurának tartom.
Biomechanoid
2015. augusztus 15. 16:29
Sólyom, mint üdítő? Fogyaszd egészséggel, te idióta!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!